2016-10-04 653 views
放工咁岩行經利苑發覺有一間越南餐廳,眼見門外排了一條長龍,好奇行去睇睇,見餐牌價格比其他相對便宜,見有時間一於排隊試一試,等左好一段時間,終於到我,話長唔長,話短唔短都等左成半個鐘,眼見個個都肯等咁耐,心諗應該都無衰啦!入到去雖然舖面細細,不過全場爆晒,場面真誇張,坐底拎餐牌睇,果然低食大多數都係我鍾意食嘅野!好!睇岩揮手叫人落單,雖然唔係即刻有人應我,但眼見個個侍應都好忙,算啦!見有人應就點菜啦!我點左一個火車頭,一客牛油雞亦,一份越式春卷,等左一陣,火車頭到啦!嘩!真係幾大碗啵,材料足,先試一啖湯,識食嘅一定先試湯底啖湯夠晒牛骨味!之後加香花菜,芽菜,再食果然不得了,牛腩夠冧,牛筋夠爽,牛肉夠鮮,只係6x夠晒抵食,再等多陣啲炸物都到埋,擺到成枱都係野夠晒霸氣,爽yy,先試牛油雞亦,正,必食之選,因為份量足,食得好飽,份春卷只好外賣,雖然打包要比一蚊,我都覺得抵嘅!成餐飯埋單連加一,二百幾,一個字抵,忍唔住再比貼士,放底三百唔駛找,整體黎講唔錯,近年越南菜上佳之選
  • 牛油雞亦