餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2019-03-19 74 views
今晚又去左銅鑼灣,去左新開既餃掂,有好多分店,之前食過太子個間都唔錯,銅鑼灣呢間分店超多人,晚市時間要等位,原來餃子係香港都有市場。龍鳳松茸雙灼餃跟狀元九鼎湯 $86/8隻,龍鳳即係有黑松露同白松露。個湯粉葛味好重,一飲就飲到,無味精好清,配灼餃濕濕地無咁熱氣。粟米豬肉煎餃拼元貝豬肉煎餃 $69,雙拼餃子都幾好,可以試下唔同口味。我比較喜歡煎餃,兩邊皮脆卜卜,香口。好多粟米係餃子裡面,甜甜地好好食;另外元貝豬肉餃都好好味,好多一絲絲元貝,推介!麻辣松花皮蛋 $25,皮蛋味道夠,個流心漿唔錯。四川涼麵 $30,食左小辣,麵上有好多花生同蔥,個麻醬就另上,自己可以選擇食幾多,個麵質都幾好,硬度適中。凍豆漿 $15,好大杯,味道就正常啦,飲完好飽肚。✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤️,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

龍鳳松茸雙灼餃跟狀元九鼎湯
龍鳳松茸雙灼餃