2023-08-27
Ⓝⓔⓦ 🌼𝑻𝒐𝒎𝒂𝒄𝒂𝒅𝒐 花廚🌼🎉今天26/8 正式營業喇🥂🅀🅄🄾🅃:《"𝐓𝐨𝐦𝐚𝐜𝐚𝐝𝐨",靈感源自蕃茄(Tomato)遇上牛油果(Avocado),兩者相輔相成,營養與美味加倍,帶來1加1大於2的美妙體驗 ~ 就如「花」和「廚」,無論身處何地,美食與鮮花都是連接人與人、人與自然的橋樑,是人們共同追求的美好事物。》「牛油果」🥑+「蕃茄」🍅都係我愛嗜嘅superfood再加上滿佈靚靚鮮花令我特別喜歡他格局因為menu設計美侖美奐花多眼亂~選擇困難發作所以。選了二人套餐(附上menu圖)當中仍有options要選好多招牌菜式也在內但幸好有待應生推介可以快速一些order菜式融合中式、東南亞及日式各款菜式擺設賣相都十分精緻絕對係手機食先系列 𝑰𝑮-𝒂𝒃𝒍𝒆 套餐挑選咗以下菜式:sᴏᴜᴘ ♡ 花廚特式磨菇湯(配法包)磨菇湯好幼滑,與topping嘅cream融為一體!♡ 蕃茄牛肉湯(配法包)好足料!!除了牛肉亦加入咗不同蔬菜,very balance加埋兩片法包~好飽肚!ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ♡ 黑松露牛肉塔(微辣)以一個雀巢花草伴邊上菜-好靚只有輕微嘅辣~牛肉鬆軟伴上黑松露及鬆化蘇皮塔賣相靚
🎉今天26/8 正式營業喇🥂
🅀🅄🄾🅃:
「牛油果」🥑+「蕃茄」🍅
都係我愛嗜嘅superfood
再加上滿佈靚靚鮮花
令我特別喜歡他格局
因為menu設計美侖美奐
花多眼亂~選擇困難發作
所以。選了二人套餐(附上menu圖)
當中仍有options要選
好多招牌菜式也在內
但幸好有待應生推介
可以快速一些order
菜式融合中式、東南亞及日式
各款菜式擺設賣相都十分精緻
絕對係手機食先系列 𝑰𝑮-𝒂𝒃𝒍𝒆
套餐挑選咗以下菜式:
sᴏᴜᴘ
♡ 花廚特式磨菇湯(配法包)
磨菇湯好幼滑,與topping嘅cream融為一體!
♡ 蕃茄牛肉湯(配法包)
好足料!!除了牛肉亦加入
咗不同蔬菜,very balance
加埋兩片法包~好飽肚!
ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ
♡ 黑松露牛肉塔(微辣)
以一個雀巢花草伴邊上菜-好靚
♡ 金鎗魚能量沙律
金鎗金輕輕煎過
控制剛好~鮮味
配有溫泉蛋及大量
蔬菜、牛油果、紅肉火龍果等。
加上好light嘅dressings
仲有好鮮甜大粒
嘅蕃茄及牛油果
及辣椒粉伴邊配搭
提供不同口感食用
(好在只有半隻,因為每一菜式份量都好足~未食啲雞已有飽感覺)配上南瓜蓉更飽肚但美味的
sᴛᴀᴘʟᴇ ғᴏᴏᴅ
食到停唔到口
ᴅᴇssᴇʀᴛ
♡ 杏仁巧克力椰香蛋糕
店員極力推薦🌟
賣相靚(好like佢面的花花choco)
Topping嘅脆脆杏仁片
配合朱古力及椰子口味糕
甜度剛好,真係好味啵
<個人覺得比另一款
玫莓慕絲卷較好味>
套餐還包兩杯ᴅʀɪɴᴋ
♡ 藍蝴蝶
佢哋嘅𝒔𝒊𝒈𝒏𝒂𝒕𝒖𝒓𝒆 𝒅𝒓𝒊𝒏𝒌🌟
店員會幫你把soda倒入
預先準備了的藍蝴蝶中
注入soda後顏色將會由
藍色變為淡紫色調~
再加上藍蝴蝶冰球
感覺好夢幻
帶微酸好清新!
♡ 蔓越莓玫瑰花果茶
顏色好鮮艷的有益
花果茶,提供一隻
小杯慢慢品嚐花茶
微酸開胃健康之選
《套餐好豐富~而且在grand opening前有10%優惠~
有賣相、睇得又美味、份量足
真係絕對值回票價💡》
💡聽說開張依幾日會仲有九折優惠~可以訂檯前先查詢確定一下喔
餐廳作為香港第一間店
選址於銅鑼灣世貿中心
wwwtc mall 2樓,餐廳不只提供餐飲,亦是花店、咖啡室及酒吧以「一店一色」為設計概念,米白色的主調之中加入洋紫荊、玉蘭花的藝術裝置,配襯牆壁刻銘的花草浮雕,感覺優雅~sofa座位亦很舒適座位寬敞/開揚,以靚靚賣相美食~very IG-able 喜歡花卉及美食的你~就要親身去體驗吓喇
✨ 受歡迎的窗邊位可欣賞維港避風塘海景~|想要坐窗邊位打卡~要早些訂位預留先得喔 ✨
————————————
🌼𝑻𝒐𝒎𝒂𝒄𝒂𝒅𝒐花廚🌼
📍銅鑼灣告士打道世貿中心wwwtc mall L2-06號舖
————————————