銅鑼灣·夢幻頂樓「chill」體驗 Arcadia📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心2期30樓➰今日同朋友睇完戲,意猶未盡,就嚟左銅鑼灣依邊搵個地方飲下酒食下野再續下場。.嚟到依間餐廳一出電梯就覺得好夢幻好繽紛,係一間酒吧同餐廳嘅結合,一係門口已經見到兩邊一字排開半開放式吧枱.加上燈光同環境佈置紛圍,好似去左旅行緊,去到中間仲有個熱氣球佈置打卡位,非常吸晴。.入門前侍應有問我地想坐天台定室內,天台就會更少女心粉紅佈置更打卡d,但我地都諗住涼下冷氣比較開心就坐係30樓係室內用餐,不過裝潢佈置同樣好打卡同吸晴,所以各位隨個人喜好就得。.➰𖥕生牛肉他他伴黑松露配10年陳醋 💲168 ⭐️4.1/5⭐️牛肉他他份量豐富,而且仲有松露片係面頭,搭配好精緻,入口食到陳醋嘅酸甜中和,好開胃。.𖥕扇貝伴虎蝦玫瑰醬意大利飯 💲228 ⭐️4.1/5⭐️造型賣相都好吸引,兩大隻扇貝非常吸睛,玫瑰醬調味亦都好滋味,除左原隻虎蝦,飯入面仲有好多蝦肉,相當豐富,推薦。❀西班牙八爪魚伴加拿大波士頓龍蝦配法國紫薯墨汁豆蓉 💲498⭐️4.2/5⭐️原條八爪魚纏繞住龍蝦好趣緻,八爪魚爽口煙韌,非常唔錯,波士頓龍蝦好飽滿,龍蝦鉗
銅鑼灣·夢幻頂樓「chill」體驗

Arcadia
📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心2期30樓

𖥕扇貝伴虎蝦玫瑰醬意大利飯 💲228 ⭐️4.1/5⭐️
扇貝伴虎蝦玫瑰醬意大利飯

原條八爪魚纏繞住龍蝦好趣緻,八爪魚爽口煙韌,非常唔錯,波士頓龍蝦好飽滿,龍蝦鉗非常大隻,入口啖啖肉,伴碟紫薯蓉亦可以中和返油膩感,推薦。
西班牙八爪魚伴加拿大波士頓龍蝦配法國紫薯墨汁豆蓉

✥How To Spell Strawbeery? 💲158⭐️4.2/5⭐️
作為士多啤梨控見到依杯酒品已經知道自己揀好咗,上枱全杯鮮紅色,酒精感唔重,有士多啤梨味,都好適合女仕飲。
How To Spell Strawbeery?

✥Floating Island 💲158⭐️4.1/5⭐️
朋友就見到朱古力同棉花糖依個組合就為之瘋狂,入口奶酒味重,好易入口,都唔錯。
Floating Island

➰總結
餐廳地點位於銅鑼灣中心地段,樓高30層,室內環境佈置非常打卡,特別係餐廳門口嘅浴缸同中間熱氣球位置,另外食物同飲品種類豐富,環境十分chill,適合同三五知己一齊嚟飲酒食下野,

世上偶遇也是重遇,祝大家拼命無恙🫶🏻
賣吓廣告先,一個90後偽文青鐘意食好西聽好歌去旅行😋🎵✈️
有興趣睇更多好西好歌好玩推介,或者大家有好嘢Share嘅🥳
扇貝伴虎蝦玫瑰醬意大利飯
西班牙八爪魚伴加拿大波士頓龍蝦配法國紫薯墨汁豆蓉
How To Spell Strawbeery?
Floating Island
  • 西班牙八爪魚伴加拿大龍蝦配法國薯蓉墨汁豆蓉