2020-04-14
今日同朋友來銅鑼灣行完街,見到這間鰻工房好吸引,於是選擇了食鰻工房。餐廳店面不是很大,但裝修好日系,乾淨企理。我們點了2個set,一個係鰻魚丼飯,另一半就叫左鰻魚蕎麥麵,原來仲可以+$30 仲可以轉套餐,配埋溫泉蛋,玄米茶湯,好唔錯呢!鰻魚丼飯料理擺盤精緻,賞心悅目,三大片鰻魚足1cm厚,超好肉,咬落好嫩,配飯食好好味,仲有鹹菜鰻魚乾白貝湯,好滋潤,一啖湯,一啖飯好暖胃,超抵!必食👍🏼店員最後仲推介我地可以最後留反1/3飯當茶漬飯食,的確係好唔同,仲可以自己灑少許紫菜調味,味道已好夠!鰻魚蕎麥麵看見也開胃!我最愛的鰻魚串燒,同樣非常嫩口好肉地,配上烤得焦香嘅外皮,配埋有啖汁同蔥花嘅蕎麥麵醬汁,穴子第一次食,比起鰻魚薄身少少,但充滿油香,口感豐富,好好味啊!鰻魚好滑,甜甜的燒汁,配份量剛好的蕎麥麵一流!下次可以再來這家店encore !和三五知己來吃鰻魚串燒,點個日本啤酒🍻CHEERS!好喜歡這間小店,會再來的!
餐廳店面不是很大,但裝修好日系,乾淨企理。
鰻魚丼飯料理
鰻魚蕎麥麵