2022-10-11 549 views
去完淘大逛Donki就在附近搵飯食,周圍都好多人,間間餐廳都要排隊,見到有花園餐廳,竟然唔需要排隊就入去食。被安排到近門口的二人檯,位置唔算好好,不過唔駛等位就算啦。鐵板牛扒一向都比較吸引,難得來到一於就點鐵板牛扒啦。我們分別點了黑椒西冷扒及蒜蓉肉眼扒,配有餐湯,餐包及餐飲,每個餐$80左右另外再加一。餐湯不夠酸,味道稍淡。餐包微暖,熱力不至於溶化牛油,但都鬆軟,可以接受。鐵板牛扒上檯時有另一個侍應拿著一桶黑椒汁及一桶蒜蓉汁,即場為牛扒淋上,鐵板發出吱吱響,飄來陣陣香氣。牛扒軟淋,不韌,味道不錯,只是肉眼扒份量有點少。牛扒下面有薯條,吸收了醬汁的味道,不錯。
被安排到近門口的二人檯,位置唔算好好,不過唔駛等位就算啦。