2020-01-19
似乎長沙灣家家戶戶都知道呢間茶餐廳健康好食,一到晚上7點30開始就全場滿坐,不停有客入黎食野。兩人簡單食左2個餐,老闆好好人咁送湯,又按照第一位客人睇緊既餐牌建議今晚既好菜,老闆娘招呼周到。68hkd 日式茄子牛肉煲 + 10hkd 白飯+8hkd 雪山特濃朱古力特飲 今日有湯送白飯滿滿的,茄子煲配料多, 菇類,洋蔥,青椒等等, 配料爆得好香, 牛肉夠油夠多,茄子不會太咸,夠入味, 雪山特濃朱古力好抵飲, 一路食住熱野一路飯,正。56hkd 茄汁焗豬扒飯呢個比大家樂唷好大塊既茄汁焗豬扒好食得多,用既飯唔係白飯,係炒香過既蛋炒飯香,茄味特濃,多汁,食到最好一口飯都仲有好多茄汁,對//茄汁控//感覺岩岩好。中湯夠濃,紅蘿蔔,排骨,陳皮等等, 雖然一碗份量唔多,但係老闆會主動問你,洗唔洗加多一碗,呢d就係食出人情味,下次會再黎,同多幾個朋友介紹冇味精,但有人情味既小本經營良心茶餐廳。
68hkd 日式茄子牛肉煲 +
10hkd 白飯+