2023-03-18 1652 views
#銅鑼灣地膽 帶我食日式串燒 – 燒烤堂!地點喺登龍街永光中心!餐牌主打日式串燒,有海鮮、肉類、蔬菜、佐酒小食、創意料理、殼物🍙等!以傳統本系日式裝潢,卡位私隱度高,濶落又舒適,啱哂同朋友Happy Hour飲返幾杯 ! 🥩鹽燒宮崎A4和牛及和牛小排;A4和牛和牛脂香肉嫩,牛小排厚薄適中口感帶勁,肉味香濃! 🐥柚子雞腿肉 : 燒得黃金香脆嘅雞腿肉,肉質嫩滑仲好juicy,加埋柚子汁令鮮味食特出!🥚免治雞肉棒:軟嫩嘅雞肉加上雞軟骨,食落口感豐富!配埋蛋黃一齊食更香更滑!🦀燒萵苣伴蟹膏:頂層濃厚嘅蟹膏爆滿,暖笠笠嘅蟹膏口感軟綿細滑,配清爽嘅萵苣又清新又好食!推介!🦀黑魚子蟹肉鱈魚乾:充滿咸香嘅黑魚子,配鮮嫩蟹肉,放在脆卜卜嘅鱈魚乾上面,口感豐富!必點!🍖黑毛豬五花腩:五花腩肉油香滿溢!肉質爽口彈牙!🍖海苔黑豚肉鵪鶉蛋/牛油果豚肉卷:汁燒嘅豚肉爽口彈牙!包住嘅鵪鶉蛋一D都唔乾!豚肉+牛油果,軟綿口感好好食!🍢味淋魚乾 : 燒得表皮香脆,內裡軟嫩,送酒一流! 🦐 蒜蓉燒大蝦: 蒜蓉味香口蝦肉紮實鮮甜, 必點! 🍆孜然燒蒜蓉茄子:燒得軟嫩嘅茄子,蒜香而不膩,超惹味!🍢汁燒煙韌年糕卷 : 香甜嘅汁

🍖黑毛豬五花腩:五花腩肉油香滿溢!肉質爽口彈牙!
🍢味淋魚乾 : 燒得表皮香脆,內裡軟嫩,送酒一流!

🦐 蒜蓉燒大蝦: 蒜蓉味香口蝦肉紮實鮮甜, 必點!
🍆孜然燒蒜蓉茄子:燒得軟嫩嘅茄子,蒜香而不膩,超惹味!
🍢汁燒煙韌年糕卷 : 香甜嘅汁燒年糕燒得啱啱好,口感煙煙韌韌!相當唔錯
🍗 蜜糖燒雞翼/香草蒜蓉包: 雞翼皮薄肉嫩, 蒜蓉包薄脆勁香口!

🍠日本一口甜薯/牛油蜜糖蕃薯條:一口軟綿綿甜薯加埋最愛嘅蜜糖一齊燒簡宜完美!金脆嘅蕃薯條上有大大片牛油+蜜糖,超夾超好味!
🍍蜜糖燒菠蘿:蜜糖燒菠蘿外脆肉軟,酸甜多汁,無得彈!
🍮糖不甩燒湯圓 :太驚喜!湯㘣燒完一樣咁好食,加埋糖不甩重滋味,每人一粒啱啱好!

🍹飲品點了百香果及青檸菠蘿梳打,味道清甜好啱我地!

燒烤堂
地址 📍:銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓