2022-06-18
前兩日同朋友去開銅鑼灣買野,就順便去左呢間人氣馬來西亞菜食lunch。呢到嘅lunch都幾抵食,大部分主食嘅價錢同單點一樣,但就有飲品送。檳城白咖哩麵$62麵底方面我地改左要滲渗,咁就又有米粉,又有油麵食。白咖喱嘅湯底飲落甜甜地有好重嘅椰香味,配埋特色参巴醬,辣辣地好開胃。配料方面有豆角、芽菜、魚蛋、蝦、蛋、豬紅,都幾多野食。辣死你嗎配咖哩雞肉$66呢個其實就冇想像中咁辣嘅。咖哩雞肉份量好多,另外仲有青瓜、花生、乾魚仔、蝦片、蛋,撈埋參巴醬同椰漿飯一齊食好開胃。呢個係一個會令人食完之後都想再食嘅飯。椰香咖央多士+$20Lunch加配呢個咖央多士只係需要$20,好抵食。烘得香脆嘅多士夾住厚厚嘅咖央醬同埋牛油,有啲邪惡,但甜甜地好好食。馬拉沙嗲串燒/3串$52我地揀左豬牛雞各一串,有沙爹醬可以點黎食,串燒啲肉好滑嫩,好食。馬來西亞拉茶(熱)叫左少甜,飲落幾香滑。
檳城白咖哩麵$62
辣死你嗎配咖哩雞肉$66
椰香咖央多士+$20
馬拉沙嗲串燒/3串$52
馬來西亞拉茶(熱)
叫左少甜,飲落幾香滑。