2023-09-14
星期六朋友帶我去咗間位於銅鑼灣位於時代廣場旁的設計感酒吧chill,門口充滿神秘感,好像進入了另一個世界,我們一致超喜歡型格歐式主題,設計師用上木系材質和茶色為主的佈置的裝修,燈光設計也是下了不少心思,座位非常寬敞,非常有設計感,落地玻璃望住銅鑼灣夜景,值得一提的是當晚的靚仔店員服務超貼心,勁加分!當晚每人一杯cocktail ,同一般酒吧最唔同嘅地方係,除咗平時常見的cocktails,主打客製化的雞尾酒,每個星期三會安排現場爵士音樂和DJ,簡直係聽覺和視覺的享受Signature Cocktails - Uji Matcha Ammo微量酒精感加上香濃的宇治綠茶超好飲,被茶味包圍的一杯cocktail ,實在太適合現在的天氣,口感清新Signature Cocktails - Elixir de MadameLavender Gin 為主再加入伯爵茶配搭,我個人很喜歡!微甜易入口,lime的清新可以high light一下,after taste 酒味唔太重幾易入口,但飲多兩啖又會有少少tipsy————————————————— Pistol Bar & Lounge銅鑼灣霎東街
Lavender Gin 為主再加入伯爵茶配搭,我個人很喜歡!微甜易入口,lime的清新可以high light一下,after taste 酒味唔太重幾易入口,但飲多兩啖又會有少少tipsy —————————————————
Pistol Bar & Lounge
銅鑼灣霎東街11號The Sharp 26樓
—————————————————
#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #紀念日 #點贊 #互贊 #福利 #香港美食 #吃貨 #銅鑼灣美食 #飲酒好去處 #銅鑼灣酒吧 #打卡餐廳 #cocktail #Causewaybay #香港酒吧