2019-04-06
好消息😎睇嚟第時想食酸菜魚唔使山長水遠貢上深圳,留係香港都可以就地解決🙊 雖然價錢上可能會比深圳貴,但計埋交通費其實都係咁上下啫😆最重要係搭程車過海就食到啦嘛😈等緊位嘅時候已經比嗰陣酸辣味深深咁吸引住。目標一致地就快速order咗招牌菜🐟人見人愛酸菜魚🐟另外仲追加最佳拍檔寬粉。🐟酸菜魚集麻辣鮮香幾大元素於一身,魚片滑嫩鮮味,肉質非常細嫩,酸菜亦都唔會太咸,襯托魚湯酸香鮮美🤟🏻川式口水雞係一道我最喜愛嘅涼菜之一,尤其係四川口味更為喜愛,麻香個種刺激味蕾嘅感覺,又要怕辣但又忍晤住一口接一口!好lucky地呢碟係我地最愛嘅雞胸肉👍🏻👍🏻唔講唔知原來紅糖糍粑係糯米演變而成🤔尤記得第一次喺深圳某火鍋店食到,真係讚不絕口🤤。師傅巧手地將佢煎至四面金黃,嗰種煙韌嘅咬口,外脆內軟,加埋黃豆粉,令人讚不絕口!銅鑼灣集多國美食於一身,十二味都稱得上係川菜嘅代表🧨,等我下次約埋啲食得辣嘅朋友,一齊再去試多幾味菜先😎🤟🏻