上次去天空之城已經見倒新開左哩家門面好靚嘅cafe,打算要再去try try,哩家主打素食嘅餐廳所serve嘅菜式都幾高質,值得試埋其他野食!🥐𝙰𝚕𝚕 𝙳𝚊𝚢 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝|𝟿𝟾牛油炒蛋.炒雜菌.串串茄.素煙肉.素腸.牛油粟米.牛角包之後就到個令人新奇嘅ADB,係對得住價錢嘅素食version~個素煙肉連個皮邊都好似,個味更加唔洗講,而個素腸好似一塊炸魚塊咁,但有住腸仔嘅味道,外皮脆脆地幾好食,個炒蛋用靚蛋同一樣炒得有水準,不得不提仲有佢個牛角包真係好大舊。🍛炸豆腐南瓜濃汁雜果仁意大利飯|𝟾𝟾啲炸豆腐十足十平時去酒樓/大牌檔會叫嗰啲椒鹽豆腐咁,外脆內嫩,好有水準,熱辣辣食入口好正。Risotto啲南瓜唔係淨係煮到成pat咁撈勻一碟,而係仲有啲南瓜粒喺度,更埋啲juicy蘆筍同煮得剛剛好嘅飯粒,一個飯已經足以愛上間cafe。.☕️𝙷𝚘𝚝 𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔|𝙸𝚌𝚎𝚍 𝙲𝚊𝚙𝚙𝚞𝚌𝚌𝚒𝚗𝚘|+𝟸𝟶佢地嘅咖啡都唔錯架~同埋我地坐左好耐LOL

🥐𝙰𝚕𝚕 𝙳𝚊𝚢 𝙱𝚛𝚎𝚊𝚔𝚏𝚊𝚜𝚝|𝟿𝟾
牛油炒蛋.炒雜菌.串串茄.素煙肉.素腸.牛油粟米.牛角包