好似每一次都會經過呢間港式茶餐廳,今日終於有機會可以嚟到長沙灣嗰間荷里活冰室試吓佢哋嘅午市喇!Lunch set 非常份量足,飲品,主食,冇一樣唔認真嘅✅ 咖喱香茅豬扒飯✅ 南乳薯仔排骨飯✅ 雜果冰✅ 凍檸茶咖喱香茅豬扒飯非常美味,香茅嘅香氣撲鼻而來,配埋嗰股香噴噴嘅咖喱味, 味道上嘴,香滑嘅豬扒配埋嗰di咖喱,hmmmmmmmm 😽 .每一啖都好美味,好滿足👏。而緊接住嘅南乳薯仔炆排骨飯,可以話係完全典型香港人嘅味道!南乳炆得甜甜地,薯仔炆得好熟入晒味,十分下飯!啖啖肉汁,令我每一口都嚐到咩叫做真材實料嘅港式茶餐廳😋。飲品方面,我哋試咗雜果冰同埋凍檸茶!佢哋嘅雜果冰非常清爽,一口飲落去,整個人好精神👍。而凍檸茶就好正,檸檬同茶味混合得剛剛好,清新🎈。嚟到總評,荷里活冰室嘅lunch set 份量足,飲品,主菜,每一樣都好花心思製作,真係非常超值!每次食完,都會感到好滿足🔥!

Lunch set 非常份量足,飲品,主食,冇一樣唔認真嘅

✅ 咖喱香茅豬扒飯
✅ 南乳薯仔排骨飯
✅ 雜果冰
✅ 凍檸茶
飲品方面,我哋試咗雜果冰同埋凍檸茶!