2019-06-21 666 views
由於交通關係,經常會去到青衣長發果頭,甘就講下長發街市入面兩間泰國小店啦,先寫泰cool(先寫呢間小店只代表甘岩系openrice搜尋到先姐👍🏻)泰cool呢間小店主要由香港人主理,中午時段都好多街坊同學生哥去幫襯,可堂食或外賣,佢嘅湯粉同飯類係最受歡迎嘅👍🏻海南雞飯(單拼$35;雙拼$40)我上次叫左個海南雞拼豬扒飯,海南雞肉飯不算嫩滑,甚至有點粗糙,而炸豬扒亦有少少過氣,有待改善,不過份量還好;至於個海南雞醬,真的只有辣味,而缺乏了其他配料的香味;至於香油飯,你可以當佢白飯甘理解。不過,價格便宜,而且加10蚊有杯龍眼冰/ 椰汁冰又幾抵嘅至於服務態度,唔係去餐廳食飯,都唔會點要求有咩Service, 只求以禮相待,等我列舉一例,等大家自己分析下佢嘅態度啦:上次堂食,隔離果位先生想蔥油分開放,唔好放系啲飯上面(好似話唔想整到啲飯油淋,同健康少少,甘我又明白喎,將啲蔥油放系啲飯上面,同食油真係無分別;分開啲蔥油上,就甘夾啲蔥同雞一齊食,又真係唔洗食晒啲油)先生:呀姐,唔該啲蔥油記得唔好放系啲飯上面呀姐:甘你要唔要呀?!先生:。。。。。

海南雞飯(單拼$35;雙拼$40)

先生:呀姐,唔該啲蔥油記得唔好放系啲飯上面
呀姐:甘你要唔要呀?!
先生:。。。。。