每次去完D2 place搭車番歸,等車個陣都會留意下附近既餐廳,發現長沙灣都幾多好野食😆 前幾日放工係附近,朋友話突然好想食pizza,所以我地最後去左 𝐏𝐢𝐳𝐳𝐚 𝐏𝐢𝐚𝐳𝐳𝐚食dinner! 俾大家參考下我地兩個女仔食左咩啦💁🏽‍♀️我地叫左一份雞翼同一個9” Pizza🍕➿ ‘Real Deal’ Buffalo Wings ($78) 係Menu睇到個名已經覺得好吸引,所以就即刻覺得要叫黎試下有幾堅🤭 雞翼size超大隻,有8隻咁多,每隻都均勻地微微炸過,沾滿微酸又有辣味既水牛城醬,好惹味啊!再蘸埋芝味濃烈既藍芝士醬,係重口味少少,但真係好正😆 我地好快食完一隻又一隻,不過覺得如果有幾條西芹中和下會更好~➿ Margherita 9” ($128)試下一間Pizza鋪既pizza功力如何,當然要試下最基本既款先,朋友揀左Margherita! 果然冇令我地失望,簡單幾款材料既配搭,味道已經好夠,兩款既芝士Mozarealla同水牛芝士都不可或缺🧀 而羅勒係靈魂,加埋一齊食,味道又多左個層次!Pizza底薄脆,兩個女仔一邊傾計,一邊食野,輕輕鬆鬆咁ko左成個pizza,飽腹感岩岩好
俾大家參考下我地兩個女仔食左咩啦💁🏽‍♀️
我地叫左一份雞翼同一個9” Pizza🍕

➿ Margherita 9” ($128)
試下一間Pizza鋪既pizza功力如何,當然要試下最基本既款先,朋友揀左Margherita! 果然冇令我地失望,簡單幾款材料既配搭,味道已經好夠,兩款既芝士Mozarealla同水牛芝士都不可或缺🧀 而羅勒係靈魂,加埋一齊食,味道又多左個層次!Pizza底薄脆,兩個女仔一邊傾計,一邊食野,輕輕鬆鬆咁ko左成個pizza,飽腹感岩岩好!

整體黎講💁🏽‍♀️
呢度環境幾闊落,食物即叫即做,但等候時間又唔會長,質素又唔錯,去開呢頭又想pizza,就試下Pizza Piazza啦!🍕🍕🍕