今日約埋我嘅friend,食左洋食商店。門口設計以日本小區內的洋食店為主仿佛進入了日劇場景。一秒帶穿越回日本昭和時代的零食商店街,店內充滿日式復古元素。我哋order左一個combo,裡面包括好多嘢,食嘅好飽飽!!!**美國頂級牛肋骨 + 岩手虾和牛壽喜燒飯 (HK$ 50)** 呢個組合真係好正,牛肋骨嫩滑多汁,岩手虾鮮味十足,壽喜燒飯更添香甜,食完令人滿足。 **刺身拼盤 (HK$ 0)** 呢個刺身拼盤好新鮮,各種海味都好好味,尤其係鮪魚同三文魚,真係好推介。**槳腸日本鰻魚 (HK$ 30)** 鰻魚味道濃郁,肉質滑嫩,搭配飯食真係好搭,令人一口接一口。**松露薯條 (set) (HK$ 0)** 呢個set嘅薯條好香脆,松露味唔會太重,剛好提升咗薯條嘅風味。**話梅青檸薄荷打 (HK$ 28)** 呢杯飲品清新消暑,話梅同青檸嘅酸甜配搭得宜,薄荷仲添咗啲清爽感,非常合口味。**柚子乳酪烏龍 (HK$ 30)** 呢個飲品嘅柚子味道好清新,配合乳酪嘅滑順感,真係好飲又開胃。**燒瑪莉莓cheese cake (HK$ 58)**
今日約埋我嘅friend,食左洋食商店。

**刺身拼盤 (HK$ 0)**

**槳腸日本鰻魚 (HK$ 30)**
鰻魚味道濃郁,肉質滑嫩,搭配飯食真係好搭,令人一口接一口。

**松露薯條 (set) (HK$ 0)**

**話梅青檸薄荷打 (HK$ 28)**

**柚子乳酪烏龍 (HK$ 30)**

**燒瑪莉莓cheese cake (HK$ 58)**
呢個芝士蛋糕口感滑順,瑪莉莓嘅酸甜味令整體唔會太膩,食完仲想再嚐多一口。

非常推薦
燒瑪莉莓cheese  cake