當日有事黎到北角,終於可以黎試下Bookmark左好耐既餅店喇!! 最初認識呢間餅店,係因為開心果布丁包😋 因為我實在太喜歡食開心果喇!!當日我大既概6點左右到,一入到去,發現開心果布丁包得返一個!!即刻叫店員幫我包起先😂最後,收獲左一個開心果布丁包,一個開心果細千層,一個芋泥布丁包,兩個菠蘿皮麻糬包同一個朱古力麻糬包!一共$93🫠 買包都買左成$100,真係好不可思議😂。當日即刻返到屋企即刻食左兩個布丁包先,我用焗爐仔焗左5分鐘先食!首先食左我最愛既開心果先😆中間既開心果布丁醬有香濃既開心果味,完全冇令我呢個開心果迷失望呀!!😋😋然後食埋個芋泥布丁包。入面芋泥好多!! 不過我都係鐘意食返成個都係布丁既布丁包!兩個布丁包既皮都係比較煙韌,焗完之後就係脆脆地。但係我覺得個包皮做得麻麻地!呢個就留返第二日既早餐,菠蘿包麻糬包有驚喜!上面既菠蘿皮好好食😋,有菠蘿皮既鬆脆同麻糬包既煙韌!朱古力就一般啦。最後就係呢個開心果細千層喇!之前食過其他餅店類似既款式,嗰陣由上面下咁切開黎食,感覺麻麻地。今次試下由中間撕開黎食!入面既開心果醬好多! 差唔多去到個酥既3分之2!! 最上層既開心果粒同朱古力好

首先食左我最愛既開心果先😆
開心果布丁包

然後食埋個芋泥布丁包。
芋泥布丁包

入面芋泥好多!! 不過我都係鐘意食返成個都係布丁既布丁包!
菠蘿皮麻糬包

開心果細千層

入面既開心果醬好多! 差唔多去到個酥既3分之2!! 最上層既開心果粒同朱古力好好食!兩個人share食就差唔多喇!唔會好膩!不過價錢真係貴左少少。

總結!唔需要專程去食,經過附近既話,都推薦開心果控去試下!如果覺得細千層太貴,開心果布丁包都係一個唔錯既選擇!同埋焗一焗會好味好多😆

2024-01-06
菠蘿皮麻糬包