2018-11-21
自從知道大角咀原來同旺角好近之後,就覺得大角咀一啲都唔隔涉喇😚呢日就嚟到位於大角咀利奧坊嘅東京大眾酒場~餐廳入面有條好大碌嘅柱,但餐廳就請咗本地artist為呢條柱加添生氣~幅畫好靚,大家嚟到都一定會比佢吸引到。真係估唔到成幅畫都只係由一個人畫成!天花掛咗好多燈籠,好靚有個大電視,播住日本電視節目~餐廳嘅枱櫈好有特色~係用擺可樂樽個箱整成嘅~不過張枱就有啲頂腳,坐得唔係好舒服🙈睇下menu先~坐低咗就可以出去揀自己想食嘅關東煮,再自取飲品,返埋位坐低食嘢,等其他嘢食到~~調味角~呢度都有幾多調味料~有芝麻、醋、餃子豉油、辣油~坐低咗之後就會有杯雞湯俾你,話係可以潤下喉嚨~我就覺得有啲太鹹~~食物講求色香味俱全,「色」排頭,可想而知食物嘅外貌係好重要嘅~而呢度就正正做到所有食物嘅樣貌都好好關東煮($12/$18@)所有item都係$12/$18@~我哋最鐘意就係佢個湯底!超超超好味~玉子福袋($18)日本魚肉包心燒賣($18)最推薦嘅有玉子福袋同日本魚肉包心燒賣~出面比較少見,幾特別~玉子福袋入面嘅口感煙煙靱靱,有啲似稔少少嘅年糕,我好鍾意~而個燒賣嘅味道都好特別,一定要試下!信州白提子
呢日就嚟到位於大角咀利奧坊嘅東京大眾酒場~
不過張枱就有啲頂腳,坐得唔係好舒服🙈
睇下menu先~
調味料
呢度都有幾多調味料~
有芝麻、醋、餃子豉油、辣油~
雞湯
我就覺得有啲太鹹~~
而呢度就正正做到所有食物嘅樣貌都好好
關東煮
所有item都係$12/$18@~
我哋最鐘意就係佢個湯底!超超超好味~
玉子福袋
日本魚肉包心燒賣
最推薦嘅有玉子福袋同日本魚肉包心燒賣~
出面比較少見,幾特別~
玉子福袋入面嘅口感煙煙靱靱,有啲似稔少少嘅年糕,我好鍾意~
而個燒賣嘅味道都好特別,一定要試下!
信州白提子梳打;完熟桃子梳打
飲品都有好多選擇,我哋就揀咗呢兩樽~
好味!飲完會想出去自己買嚟飲!
除咗關東煮之外,我哋仲叫咗個美人鍋同一啲串燒~
食食下關東煮就上咗個美人鍋喇~
美人鍋
湯底係好濃嘅雞湯,越熬越入味,而且唔係味精湯,係好清嘅,所以不斷飲都唔會搞到你好口渴~
雞件煮得啱啱好,唔生又唔老,好食
仲有好多好多嘢菜,食完呢個覺得自己好健康😂
至於備長炭燒物,我哋都嗌咗唔少!
燒物
又係上碟好靚嘅~
廚房其實會燒好先攞出嚟,但餐廳都會將串燒擺喺個迷你爐上面熱住佢,好貼心~
嚟緊天氣會更加凍,呢個做法就可以令啲嘢食擺幾耐到係咁熱辣辣啦!
黑毛豬腩串
其實全部串燒都好好味,調味好好。
我最鍾意嘅就係呢個黑毛豬腩串,唔肥唔瘦,面頭嘅鹽同黑椒同豬腩嘅配搭又好!
總括嚟講,好鍾意呢間餐廳,嘢食又靚又好味,而且價錢仲好實惠,再多啲人share再平啲添!
有機會一定會帶朋友嚟試下!
除咗大角咀呢間分店之外,仲有尖沙咀店,可能會方便啲~
而且服務亦都好好,好鍾意呢度嘅員工,佢哋會比客人feel到佢哋對工作嘅熱情!
佢哋仲好貼心咁比橡筋客人紮住頭髮,唔駛吸咁多味
另外,呢到日頭係做拉麵嘅,都可以嚟試下呀