2018-06-01 102 views
第一次嚟食呢間餐廳,walk in都已經幾多人好多係坐去近窗邊海景位,而我哋就揀咗近門口嘅位置呢度嘅關東煮好似都幾出名,所以就叫咗一個,整個保溫鍋上下面仲有燃料熱住,店員俾咗碗同埋一碟黃芥末,俾我哋點關東煮一打開入面熱辣辣嘅湯發出撲鼻嘅香味驟眼睇落見到有滿滿嘅福袋,豆腐,雞蛋同竹輪,點知到裝出嚟先見到佢入面仲有好多嘢食有大根,芋絲,魔芋魔芋仲要切開咗卷咗一圈,就算質地滑溜溜都唔怕夾唔起,師傅好貼心大根食落冇渣,好甜,又索哂啲湯汁而且佢全部都係好正宗日本關東煮嘅材料特別surprised嘅係佢嘅蛋係溏心嘅,一咬落去蛋汁就留哂出嚟,蛋白部分亦好滑嫩,好正食完個關東煮已經好滿足另外仲叫咗啲串燒,有牛肉同南瓜見到師傅係燒烤爐前舉高手灑鹽,動作令人不禁諗起之前灑鹽好出色嘅土耳其廚師salt bae牛肉燒得十分嫩滑,牛味濃之餘,一絲絲嘅肉質唔韌,仲好似入口即溶,師傅燒肉嘅功夫真係一流燒南瓜表示有少少焦,食樂好香,面層仲帶少少甜味,十分原汁原味最後仲食咗個甜品 南高梅果凍晶瑩剔透嘅啫喱入面有原粒帶核南高梅,食落口帶微酸,小小清新嘅感覺為呢餐作結
第一次嚟食呢間餐廳,walk in都已經幾多人
好多係坐去近窗邊海景位,而我哋就揀咗近門口嘅位置

呢度嘅關東煮好似都幾出名,所以就叫咗一個,整個保溫鍋上
下面仲有燃料熱住,店員俾咗碗同埋一碟黃芥末,俾我哋點關東煮

一打開入面熱辣辣嘅湯發出撲鼻嘅香味

有大根,芋絲,魔芋
大根食落冇渣,好甜,又索哂啲湯汁

而且佢全部都係好正宗日本關東煮嘅材料

食完個關東煮已經好滿足

另外仲叫咗啲串燒,有牛肉同南瓜

最後仲食咗個甜品 南高梅果凍
  • 關東煮