2017-06-26
閏蜜話男朋友上個月帶左佢去Amina 食生日飯,好浪漫,今次要4個人一齊食,氣氛開心D好D,要我陪佢食多次,叫左佢個闊佬男朋友請有得食幾帶都去,有12個位,仲有2間房細房4人大房8人YEAH,有個oyster night ~好豐富餐包先,暖笠苙,好軟熟牛油加左香草,除左滑之外仲有一陣香味好開胃蜜瓜汁同巴拿馬火腿做前菜味道咸得黎同蜜瓜汁好MATCH蜜瓜汁好鮮甜好FRESH閏蜜一杯果汁,我怕凍無飲蠔真係好新鮮有光澤味比較濃郁,而且易入口,好滑,唔腥好重海水味,TOTAL有八款Majestic (France)Isabella (France)Poesic (France)White Foam (France)Ancelin (France)Mermaid (France)Les Jardins(France)Gillardeau (France)如果散叫要$98一隻,而家一SET有齊8隻真係幾抵喎,而家老闆親自開蠔開得好乾淨,帶子位切埋,所有蠔都保留到海水味,原來佢地唔會用水沖,直接將蠔既海水保留難怪味道比一般濃郁,after taste很強,層次豐富,帶有濃鬱果香,加上肉質清爽,大飽口福
有得食幾帶都去,
有12個位,仲有2間房
細房4人大房8人
YEAH,有個oyster night ~
好豐富
餐包先,暖笠苙,好軟熟
牛油加左香草,除左滑之外仲有一陣香味
好開胃
蜜瓜汁同巴拿馬火腿做前菜
味道咸得黎同蜜瓜汁好MATCH
蜜瓜汁好鮮甜好FRESH
閏蜜一杯果汁,我怕凍無飲
蠔真係好新鮮有光澤
味比較濃郁,而且易入口,好滑,唔腥
好重海水味,
TOTAL有八款
Majestic (France)
Isabella (France)
Poesic (France)
White Foam (France)
Ancelin (France)
Mermaid (France)
Les Jardins(France)
Gillardeau (France)
如果散叫要$98一隻,而家一SET有齊8隻
真係幾抵喎,而家老闆親自開蠔
開得好乾淨,帶子位切埋,
難怪味道比一般濃郁,
龍蝦忌廉濃湯,超濃龍蝦味
質地好杰,好足料,碟邊有D龍蝦籽
令到湯味更加香,
可自行加黑椒,令鮮味更加出
一人一份澳洲M8和牛肉眼扒
好厚身,碟邊有海鹽吊味,肉味更鮮
醬汁係自製黑松露
勁多肉汁,完全鎖住係肉眼扒入面
肉質滑,唔鞋,易口溶化,油脂令肉香滑提升
啖啖香味在口中停留,好幸福
主菜後每人自選一款餐荼
我要左一杯綠茶清清喉嚨再食 甜品
今次 甜品係柚子芝士蛋糕,
碟邊有一粒蜜糖啫喱,好漬香
柚子同芝士味互相輝映
芝士中帶有微微柚子酸
十分消滯
多得閏蜜邀請,可以品嘗到私房美食
下次一定要帶男朋友拍拖sweet sweet 一下
免加一,like Facebook 仲有95折