2023-11-13
✒懶人先睇總結.❀食物:牛扒好厚切,食落好有肉感~ 推介豬肉腸🐷!❀服務:阿根廷菜比較少見,店員都好熱情介紹❀環境:紅磚牆復古風,情調氣氛都ok! 牆上亦掛上唔少同阿根廷有關的裝飾品❀價錢:2人埋單 $935.✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒有興趣再詳細睇.唔知大家講起阿根廷會諗起咩🤔,但好少會聯想起牛扒。常見的牛扒產地不外乎日本、美國同澳洲,阿根廷牛扒似乎都喺近年先慢慢興起。.相對於日本牛肉的油脂感及美國牛肉嫩滑的口感,阿根廷牛肉比我更多嘅感覺係結實同肉感。所帶來的滿足感同日本及美國牛肉唔一樣,真係好視乎你嘅個人取向~ 呢一間由於最近先relocation,所以人流未係好多!.🎈Bread有點近乎 sourdough 同 baguettes 嘅中間,上枱配搭牛油,麵包夠熱已經好加分👍.🎈Chorizo 2pcs ($128)呢個豬肉腸係我全晚的最愛❤️ 相信會有人覺得味道偏鹹,但作為重口味人士係相當滿意。豬肉腸對半切開,配搭 chimichurri sauce。就咁食豬肉腸的話油香感爆發,非常juicy。加上chimichurri sauce酸辣的香油後味道會更
✒懶人先睇總結
❀食物:牛扒好厚切,食落好有肉感~ 推介豬肉腸🐷!
❀服務:阿根廷菜比較少見,店員都好熱情介紹
❀價錢:2人埋單 $935
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒有興趣再詳細睇
🎈Bread
🎈Chorizo 2pcs ($128)
呢個豬肉腸係我全晚的最愛❤️ 相信會有人覺得味道偏鹹,但作為重口味人士係相當滿意。豬肉腸對半切開,配搭 chimichurri sauce。 就咁食豬肉腸的話油香感爆發,非常juicy。加上chimichurri sauce酸辣的香油後味道會更豐富,輕微地減輕了油膩感。
🎈Sirloin 14oz ($368)
我們點了 Medium,切開後可以睇到中間的嫩粉色。店内的西泠可選10oz或14oz,如果你唔係太細食都係非常推薦要14oz。因為阿根廷牛扒本來就係食個肉感,厚切更能發揮優勢。牛扒同樣係配搭阿根廷青醬chimichurri sauce,加左無疑係錦上添花~
🎈Seafood Pasta ($228)
除了肉類,店内亦有pasta可以選擇。呢一款pasta用了tomato sauce,配搭吞拿魚、蝦及小帶子等海鮮。
🎈Provenzal Fries ($68)
微微帶點蒜香味道,幼身薯條。好夠香脆👍
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒其他小資訊