2023-06-19
本身想同朋友食放題,點知去咗幾間都排晒長龍,先突然醒起係父親節,朋友突然諗起轉陣食台式火鍋喺雅蘭比較入嘅位置,果然可以Walk in食到,唔使等典型台式任食火鍋,有自助吧同手機落單,選擇就唔算十分多,基本款都齊冇影相,滷肉都OK,入味夠淋鴛鴦鍋,叫咗酸菜白肉,同養生雞,酸菜白肉龍濃味啲,個雞鍋好似飲緊清湯咁,仲要加$25 ,有啲唔抵未試過用呢個,唔算好甜,少少薑味又幾好飲台式火鍋任食啲大路野間間都差唔多,所以淨係講吓啲伏嘅嘢,等大家可以避開醉雞翼,唔使嗌,唔但只係「鞋」咁簡單,朋友話直接係「鞋」到「柴」口水雞同上面一樣,都係柴炸雞冇咁柴,但都可以唔使嗌除咗打邊爐嘅燒酒雞(呢個幾好食,啲肉係嫩的)之外,基本上係雞都可以唔使叫呢個蚵仔煎,上枱見到嗰下嚇親,味道正常,但食落啲蠔有沙既順帶一提,打邊爐啲蜆,食咗兩隻,一隻有沙一隻冇沙啲餃都係正常發揮,雲吞相對地好食啲,但都冇乜驚喜打邊爐牛肉豬肉雞係正常的,乖乖哋食返啲肉好過呢兩兜嘢都好甜,我食寒天,除咗個底啲寒天,其他嘢都甜到漏帶位個哥哥幾搞笑,加湯都加得密,但唔知係唔係人手少太忙, 90分鐘內已經聽到兩次侍應跌嘢嘅聲總括嚟計,同樣價錢,有其他
喺雅蘭比較入嘅位置,果然可以Walk in食到,唔使等
冇影相,滷肉都OK,入味夠淋
未試過用呢個,唔算好甜,少少薑味又幾好飲
口水雞同上面一樣,都係柴
炸雞冇咁柴,但都可以唔使嗌
呢個蚵仔煎,上枱見到嗰下嚇親,味道正常,但食落啲蠔有沙既
順帶一提,打邊爐啲蜆,食咗兩隻,一隻有沙一隻冇沙
啲餃都係正常發揮,雲吞相對地好食啲,但都冇乜驚喜
打邊爐牛肉豬肉雞係正常的,乖乖哋食返啲肉好過
呢兩兜嘢都好甜,我食寒天,除咗個底啲寒天,其他嘢都甜到漏
總括嚟計,同樣價錢,有其他更好嘅選擇