2022-07-17
雖然餐廳坐位唔算太多, 不過幾張掛畫都帶有少少playful意大利風,都幾舒服。Lunch set 方面都好簡單,分別有pizza類同pasta salad 類, 我地就 選擇咗一個pizza(火腿日式香菇) 同一個意粉(黑松露大蝦意粉)。套餐除咗主食之外仲有湯同飲品, 當日嘅湯就係洋蔥湯, 裏面有滿滿嘅洋蔥同有啲菇,唔錯。pizza 切開都有成6片,一個人就未必食得哂。上面鋪滿咗滿滿嘅香菇同火腿片, 仲有唔少嘅芝士畀大家去拉絲tim 😍, 餅底方面係薄薄的正宗pizza薄皮, 食得出嘅麥香, 最啱鍾意食香脆嘅朋友仔!意粉方面, 除咗香濃撲鼻黑松露味以外, 當中仲有好橄欖油香同蒜香味, 有多重層次嘅感覺, 仲有幾隻好爽口嘅超級大蝦, 扁意粉好有嚼勁, 我同朋友都好surprise好好味。最後我哋仲加多咗個tiramisu, 呢個度既tiramisu 同坊間唔同, 口感有少少似蛋糕, 比較硬身, 而蛋糕上仲有一堆好smooth 既cream 做點綴, 值得一試。