2022-02-13 956 views
-🦄阿里吧吧中東食品專門店 @ali_choc_fruit-中東糖果/朱古力 Hkd88/100克Rating🌕🌕🌕🌕🌑-無意中得知原來九龍城有一間咁特別嘅糖果店店舖專賣中東特色糖果/工藝品同埋節日禮品當中有數唔哂咁多款嘅朱古力 真係好多選擇仲有啲市面上好少見嘅士耳其軟糖 敘利亞糖果如果你係朱古力迷又或者好鍾意食糖果嘅話…呢間店真係好啱你 一唔小心會簡咗一大袋糖由於我今次係買嚟送禮 所以無法作出詳細食評不過都有啲款式係好推薦 大家都可以參考下架♦️玫瑰花開心果糖〰️Croquante w Pistachio n Flowre▪️呢款糖果有好香嘅玫瑰花味 外形都好靚▪️仲會有花瓣係面頭 相信係店舖嘅招牌之一▪️唔知點解覺得好啱情人節送禮 冧死女朋友-♦️牛奶朱古力榛子醬脆通〰️Milk Choco Hazelnut w Roll Biscuit-♦️黑朱古力(多粒)榛子果仁〰️Dark Chocolate w Hazelnuts-♦️咖啡味香脆牛奶朱古力榛子〰️Milk Chocolate / Rocher (Neacafe)-♦️牛奶朱古力開心果仁玫瑰花脆糖〰️Milk Chocolate w Rose Pis
🦄阿里吧吧中東食品專門店 @ali_choc_fruit
中東糖果/朱古力 Hkd88/100克
Rating🌕🌕🌕🌕🌑
無意中得知原來九龍城有一間咁特別嘅糖果店
店舖專賣中東特色糖果/工藝品同埋節日禮品

當中有數唔哂咁多款嘅朱古力 真係好多選擇
仲有啲市面上好少見嘅士耳其軟糖 敘利亞糖果

如果你係朱古力迷又或者好鍾意食糖果嘅話…
呢間店真係好啱你 一唔小心會簡咗一大袋糖

♦️黑朱古力(多粒)榛子果仁
〰️Dark Chocolate w Hazelnuts
♦️咖啡味香脆牛奶朱古力榛子
♦️牛奶朱古力開心果仁玫瑰花脆糖
〰️Milk Chocolate w Rose Pistachio
我仲簡咗以上嘅款式 不過普遍認為牛奶朱古力較甜
除非你係螞蟻人 否則簡返黑朱古力會比較好Haha🤓
我見到仲有無糖黑朱古力簡 呢個真心好啱我
佢哋嘅朱古力有唔同形狀 長條波形梨形都有
又有唔同口味 唔同夾心 唔同餡料同埋濃度~
就好似小朋友去夾糖咁 呢度相信係大人嘅天堂
詳細嘅款式or新出嘅款可以睇返佢哋嘅Website
佢哋嘅Website有埋糖果嘅名稱同埋圖片 好清晰
有機會再同大家分享下詳細嘅口味同埋私心推薦~
2022-01-23
TakeAway
$120 (Tea)
Celebration
Birthday