2023-10-12 20 views
隱世小店意大利餐廳平時嚟九龍城通常都係食泰國嘢,今次路過搵食見到呢間好簡約嘅餐廳,吸引咗我入去,一入到去已經係播着柔和嘅音樂,唔係奢華嘅裝修,但係有一份簡約美,古典優雅嘅感覺,奶黃色嘅牆上掛着唔同嘅油畫,彷彿將我帶到去歐洲小店Starter 點了洋蔥湯,周打魚湯配蒜蓉包,仲有炸軟殼蟹同焗牛油果蟹肉既藜麥雜菜肉沙律,周打魚湯有驚喜,入面真係有蜆🤩真材實料,蒜蓉包焗得好脆,starting 已經feel 到食物質素不錯。Main 揀左煎豬鞍配蘋果芥末同燒美國封門柳扒,本身我係牛魔王😆但今次真係要讚下個豬鞍🤤平時唔揀豬因為怕佢鞋口,但呢個豬鞍軟嫩滑爽, 有嚼勁也不會太油膩😁好味最後又點少得飲返杯西班牙特飲,平時唔係點飲酒嘅朋友都可以試吓,因為好似果汁咁好易入口,喜歡飲酒嘅朋友都可以帶自己嘅走來飲,飲返少少酒先夠圓滿㗎嘛😊

隱世小店意大利餐廳

Type of Meal