2018-12-09
尖沙咀比人既印象係高消費區域,要係尖咀搵一間價廉物美既食肆真係好困難,Big john呢間平靚正嘅餐廳會係我經過尖沙咀開餐既不二之選!Big John 店內既裝潢係60-70年代既舊式茶餐廳,店內嘅佈置令到客人有一種獨特的體會,相比起其他餐廳,店內嘅佈置令到客人食嘅唔止係味道更加係回憶。Big john 唔單止剩係得外觀,食物亦都非常高質素。其中一種必食菜式我個人推介雜扒飯,份量充足,肉既份量亦唔會太少,再留意一下價錢你就知道收費「貼地」,絕對能夠令到客人滿意地捧着肚子離開。 酸辣鳳爪亦都係一款很唔錯既小食,細心之處係佢哋將所有骨全部拿走,能夠真係做到「啖啖肉」,辣度酸度適中,絕對係一款唔錯嘅醒胃小菜。吞拿魚沙律都係一款唔錯主菜,吞拿魚分量十足,蔬菜同吞拿魚嘅比例接近一比一,吞拿魚愛好者絕對可以一試,而且蔬菜新鮮,價錢亦都合理總括而言,big john 係一間唔錯嘅懷舊餐廳,裏面嘅食物質素高份量亦都大,價錢亦都貼地,絕對稱得上係尖沙咀裏面嘅平民餐廳!