2022-06-05 821 views
特級白湯拉麵 🍜 ($118)寫住日本冠軍級拉麵大師林隆臣推薦無理由唔試下,雖然menu有寫個「大」字,估唔到佢個碗真係勁大,係平時嘅兩倍咁濟,真係嚇咗一跳🤩白湯雞味好濃郁,一開始嘅時候覺得偏清淡,愈食就愈發現啲雞味出哂黎,完全唔係味精個種鹹味,鮮甜得黎唔重口值得一薦👍🏻配埋三塊叉燒同一隻溫泉蛋♨️,全部都好滑嫩同鮮甜💕 麵質方面係set好咗,出到黎都唔錯,有彈性得黎都好軟滑🥢大和妃子雞免治肉丸辣味噌拉麵 🐥 ($158)辣味噌拉麵就重口好多,大約係譚仔五小辣,辣得幾過癮🌶 而個味噌湯底亦都非常濃厚,同時啲麵完全可以索哂啲湯底✨ 而主角免治肉丸有雞肉甜味亦都有啲咬口,漲卜卜cute得黎又好味😋有配爆漿芝士獅子狗,呢個配菜真係冇得輸😻仲有就係大量芫荽,呢個落order嘅時候,我哋都唔知會有咁多,上枱嘅時候嚇一嚇,好彩我哋都食芫荽🤣名古屋風雞翼🍗 ($48)呢個真係大推🙌🏻🙌🏻🙌🏻唔知名古屋風嘅雞翼原來係咁有風味🎏雞翼會沾滿醬汁,令雞翼變得惹味同甜甜地🍯,雖然係佢沾滿醬汁但都keep到外皮脆卜卜,而內裏肉質仲係滑嫩,值得100分💯柚子汽水/波子汽水🥤($28)另外叫咗兩款飲品,都正常發揮✅
特級白湯拉麵 🍜

($48)

名古屋風雞翼

柚子汽水/波子汽水🥤
($28)

另外叫咗兩款飲品,都正常發揮✅ 柚子汽水幾特別,夠氣之餘亦都唔會太甜,仲有陣陣柚子香🎐

柚子汽水

Extra comment🖍
•溫馨小提示下佢個地理位置,唔係普通嘅後巷,而係係元益大廈隔離有條樓梯,落咗去先見到門口💖
•另外店家都好貼心,會附上埋圍裙以免客人食拉麵會整污糟🧺
特級白湯拉麵
大和妃子雞免治肉丸辣味噌拉麵