2020-10-27
#yumyum西環西環嗰頭有好多隱世美食,今次就試咗呢間越南菜!餐廳雖然比較細,但環境夠晒光猛,坐落都幾舒服😌芒果軟殼蟹米紙卷($68)米紙卷皮晶凝通透,食落口感煙韌,薄薄地包住豐富嘅餡料,軟殼蟹炸得好香脆🤤加埋爽口嘅青瓜同香甜嘅芒果一齊食唔單止減低左軟殼蟹嘅油膩感,味道仲好夾🥰無論賣相定味道都值得一讚👍蕃茄濃湯海鮮檬 ($68)平時我都好鍾意食蕃茄湯底🤤 咁梗係要試吓呢個啦!湯底顏色好鮮艷🍅 海鮮都好足料,有鮮蝦、魷魚圈青蘋果柚子沙律($56)沙律有驚喜🥗 配料好豐富呀💕 有柚子、鮮蝦、青蘋果、腰果、紅蘿蔔絲同埋青瓜等😋隻蝦好新鮮,柚子肉夠曬甜,一啲都唔會澀,加埋啲酸甜汁食落真係好fresh好開胃!🥰-Just Eat (西環)📍西環英華臺1-6號華輝閣地下2-3號舖抵食指數:😚😚😚😚/5舔舔脷指數:😚😚😚😚/5
芒果軟殼蟹米紙卷($68)
蕃茄濃湯海鮮檬 ($68)
青蘋果柚子沙律($56)
Just Eat (西環)
📍西環英華臺1-6號華輝閣地下2-3號舖
抵食指數:😚😚😚😚/5