2024-05-01 490 views
10分幸運、多謝首領安排可以Chok 到鏞記其中一道隱藏菜式片皮鵝、花樣中年青頭嘗試片皮鵝的體驗震驚味蕾,事後真係想叫湯經理封返封老毛俾我(笑)嗰種鵝脂同片皮鴨係兩種不同油份,正如三文魚腩和拖羅的分別,片皮鵝用上新鮮鵝、特別香、肉嫩、加上鵝脂、 甜醬大蔥以及嬤嬤皮,真係好正片皮鵝二道為大豆芽炒鵝鬆、呢個絕對是師傅考牌之作,大豆芽容易出水,但師傅炒到10分乾身、再加上爽脆的生菜包真是令人食指大動可以媲美以前生記的生菜包乳鴿鬆。正常要叫一份一品鵝煲才能品嚐到我最愛的鏞記鵝紅及鵝腸,但鑒於五個勇士的關係、KO 是不可能的、為咗達到Adidas 的 Nothing is Impossible 的 Slogan , 竟然可以特別安排到一煲淨鵝紅及鵝腸煲、首領的面子絕對是天花板級數、可以媲美聖鬥士星矢入面的「沙加」 - 一位最接近神的男人「笑」再來一度炆野生油𩺬,零泥味帶些微甘、入味得很、正開開心心又一晚,一樂也

再來一度炆野生油𩺬,零泥味帶些微甘、入味得很、正

開開心心又一晚,一樂也