2024-06-10
陪朋友買生日蛋糕,見到入面有咁多選擇,點知買下買下買左咁多,其實成日都見到呢間舖頭,不過次次都見到咁多人冇乜心機揀,今次陪朋友嚟等蛋糕,反正有時間就跟人哋買來試吓。面包全部獨立包裝,我最鍾意食呢個芋泥肉鬆麵包,入面除咗有好多芋泥仲有滿滿嘅肉鬆同埋麻糬,口感非常滿足。另外小朋友估唔到可以食到一盒兩個Oreo波,麻糬波煙煙韌韌但麵包上面嘅Oreo又脆卜卜,小朋友非常鍾意。糯米糍亦都係我非常驚喜嘅地方,因為佢做得非常軟糯,而且餡料好多,朱古力入面有少少脆米,配埋好軟熟嘅麻糬一齊食,飯後甜品真係一流。曲奇同埋蛋捲係我聽店員講話係非常熱賣,加上我見到近期大熱嘅壓扁牛角酥,下午茶食佢啱啱好,脆卜卜加埋朱古力,止口痕。曲奇每日新鮮製造非常香口,蛋捲亦十分驚喜,好酥脆而且濃濃嘅咖啡味,呢間麵包舖長期排隊,一試之下終於明白點解咁受歡迎。