2017-03-04
朋友上次食過呢間京菜幾好食,見Apps有得訂枱一於去試下。用Apps訂左星期五7:30。店舖打過嚟話一係訂6:00,一係訂8:30,都算,知道旺角食野向都係咁,是但啦。於是改左8:30。好喇,早d去到都估到佢唔會有位,於是8:20左右上去諗住拎位啦,結果阿姐仲要話無booking,開埋個apps俾佢睇啦,佢仲要係咁望自己嘅booking紙。攪左一輪終於有位坐,好彩野食都算唔錯。先叫左個土豆絲,叫左個唔辣驚大家食唔到。雖然呢個係唔辣,但係都好香,幾爽脆!再嚟多個涼菜叫左個雞絲粉皮,呢個就無咩特別,正常味道!煎餃岩岩煎起熱辣辣,加少少醋好好味!清炒豆苗青青地可以中和番之後嘅辣味!清清地有d蝦又有d菇,唔錯啊!另外再叫左雞,叫左無咁辣嗰隻,唔記得係醬爆定宮堡...問左侍應,呢個唔係最辣嘅!賣相唔錯,而且無骨㗎!再嚟叫左個水煮魚片,無骨嘅,唔會好辣又有香味。底下仲有d薯粉同芽菜,吸晒d辣味,幾過癮!再來一個北京炒飯,其實係蛋白炒飯嚟嘅!糖醋排骨幾好食wor,又估佢唔到除左辣野之外唔辣嘅都Ok wor!最尾叫左個拔絲士多啤梨,好睇又好食,都總算下左d火。到今日朋友再login 個apps ,見到
先叫左個土豆絲,叫左個唔辣驚大家食唔到。雖然呢個係唔辣,但係都好香,幾爽脆! 再嚟多個涼菜叫左個雞絲粉皮,呢個就無咩特別,正常味道!
唉,唔識用apps就用番最原始嘅電話book枱啦。唔計佢訂枱嘅服務呢間野係可以食嘅,不過我諗我唔會星期五六日嘅多人時間再試喇!