2023-12-14 21 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯蠔埕趁住依家仲係大閘蟹季退出生蠔無限量添加配搭大閘蟹套餐,一次過滿足兩個願望,而且成個套餐非常之豐富,仲有埋shabu shabu!我本身就幾鍾意食生蠔,但係有冇人喺梗係好加分啦,而且我都好鍾意間餐廳嘅環境,大家圍繞着中間就係廚師燒嘢食嘅過程!蠔飲蠔食-(鹿兒島A5和牛火鍋+炭燒大閘蟹宴 $688)生蠔非常之肥美飽滿新鮮,海水味道比較淡但係10分鮮甜!每一隻都好大隻呀真係蟹黃蟹肉香蔥玉子燒柔軟嘅口感加上蟹黃蟹肉喺玉子燒上面黑松露蟹黃鮮炸魚餅味道濃郁惹味鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬可以見到烏冬上面鋪滿左蟹粉同蟹黃仲有蟹肉!食落充滿蟹味!炭燒串燒拼盤(廚師發板)有翠玉瓜,雞翼,牛舌心,雞軟骨Shabu Shabu-包括以下材料!-鮮拆蟹粉蟹腿肉鮮蝦豬肉餃子咬落爆汁,呢個餃子真係有少少出人意料充滿鮮味!-鹿兒島A5黑毛和牛每一片都油花均勻,切到薄片,顏色粉嫩!睇到都好有食慾-雜菜盛合炭燒江蘇大閘蟹1隻(5兩)清蒸江蘇大閘蟹1隻(5兩)五兩大閘蟹真係好大隻,除咗平時食開嘅清蒸仲有炭燒,炭燒都係第一次食,咬落去嘅時候比較香脆同埋味道比較濃郁炭燒鵝肝大
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

蠔飲蠔食-(鹿兒島A5和牛火鍋+炭燒大閘蟹宴 $688)

蟹黃蟹肉香蔥玉子燒
柔軟嘅口感加上蟹黃蟹肉喺玉子燒上面

黑松露蟹黃鮮炸魚餅
味道濃郁惹味

鮮拆蟹粉蟹黃蟹肉稻庭烏冬
可以見到烏冬上面鋪滿左蟹粉同蟹黃仲有蟹肉!食落充滿蟹味!

炭燒串燒拼盤(廚師發板)
有翠玉瓜,雞翼,牛舌心,雞軟骨

Shabu Shabu-包括以下材料!
-鮮拆蟹粉蟹腿肉鮮蝦豬肉餃子
咬落爆汁,呢個餃子真係有少少出人意料
充滿鮮味!

-鹿兒島A5黑毛和牛
每一片都油花均勻,切到薄片,顏色粉嫩!
睇到都好有食慾

-雜菜盛合

炭燒江蘇大閘蟹1隻(5兩)
清蒸江蘇大閘蟹1隻(5兩)

炭燒鵝肝大閘蟹肉飯團
最鍾意食嘅就係呢個飯團,飯團外邊燒至有飯焦,用紫菜包過之後入邊有一片鵝肝同埋有蟹黃蟹肉,邪惡升級版🥰

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

蠔埕 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道176號The Nate2樓A號舖