依晚另一半話想食火鍋~其實我一般想..因為依日都幾熱依d天氣..湯底火鍋我就更加無食慾~不過見佢好想食諗起早前有間"一品雞煲火鍋"~又係叫佢去試幾次架啦不過無表示~依晚再推介佢去~佢話好喎..咁就去得成呢^^依間食店真係好誇張~晚市經過實見一大堆人係舖面但其實佢既座位都好多~分佈係好多唔同分租既位置依晚我地坐上閣樓~環境都好舒服..冷氣都超夠我地先點個招牌"秘製一品雞煲(半隻+小辣)"食完雞煲..加湯再轉食火鍋我地叫半隻雞既份量..都超夠食~而醬汁底超好味酸酸辣辣好惹味醒胃~小辣其實唔算辣..不過之後唔小心食左一條辣椒乾~d辣度直湧出黎..完全麻痺晒成條脷繼而心跳得好快+少少暈~眼水不停流(同有次食釀青椒..差d辣死既感覺一樣)不過小辣已經好ok~唔駛食到太辣變左得辣度而影響整個味道~依個雞煲值得推介..好正之後叫阿姐加湯..轉食火鍋~加湯唔駛錢..如果加"秘製雞汁($10)"我地點左個"日本蠔"蠔肉有鮮味"花膠仔"依個質素ma ma地再叫左2個菜..小白菜,皇帝菜仲有4支大啤整體食店環境好ok~有內舖,露天,閣樓不同分佈區服務都好好~整體食物以雞煲為主打推介~火鍋料就普普通通
依晚另一半話想食火鍋~其實我一般想..因為依日都幾熱
依d天氣..湯底火鍋我就更加無食慾~不過見佢好想食
諗起早前有間"一品雞煲火鍋"~又係叫佢去試幾次架啦
不過無表示~依晚再推介佢去~佢話好喎..咁就去得成呢^^

依間食店真係好誇張~晚市經過實見一大堆人係舖面
但其實佢既座位都好多~分佈係好多唔同分租既位置
依晚我地坐上閣樓~環境都好舒服..冷氣都超夠
我地先點個招牌"秘製一品雞煲(半隻+小辣)"
食完雞煲..加湯再轉食火鍋
我地叫半隻雞既份量..都超夠食~而醬汁底超好味
酸酸辣辣好惹味醒胃~小辣其實唔算辣..不過之後唔小心
食左一條辣椒乾~d辣度直湧出黎..完全麻痺晒成條脷
不過小辣已經好ok~唔駛食到太辣
變左得辣度而影響整個味道~依個雞煲值得推介..好正
我地點左個"日本蠔"
蠔肉有鮮味
"花膠仔"
依個質素ma ma地
再叫左2個菜..小白菜,皇帝菜
仲有4支大啤
整體食店環境好ok~有內舖,露天,閣樓不同分佈區
服務都好好~整體食物以雞煲為主打推介~火鍋料就普普通通
2012-05-05
$190 (Dinner)