平平哋相打邊爐,又怕將貨就價嘅火鍋店。朋友介紹嚟呢間又食雞煲又可以食火鍋嘅人氣火鍋店。叫咗個小辣雞煲,店員幫手炒兩炒超香味撲鼻!雞件份量都幾多,雞煲醬夠晒惹味!老實講,呢個價錢呢種啦材料確實係我意料之外。主要係各類食物都好新鮮,新鮮嘅嘢火鍋就算唔點醬料都好味。食到回本咁滯嘅鯇魚片、鯇魚腩,係真正嘅脆肉鯇,好脆口!鮮美海蝦亦係encore自選。呢度咖喱魚蛋係將咖喱包心喺魚蛋裏面,夠晒特別。鮮肉除咗有羊肉片之外,美國肥牛同鮮滑牛都好鮮嫩,而有益之選嘅我會揀鮮淮山、蓮藕片、萵筍、鮮菜籃、自家製冬瓜茶。其他食過好味嘅仲有自家製響鈴、墨魚滑、蜂巢豆腐等等。食得落甜品嘅可以食埋乳酪雪糕!中國茶、各式罐裝汽水等等都係飲唔飲。自助QR code落單夠晒方便,種類算多,兩小時任食百幾蚊食到好味嘅雞煲同新鮮火鍋,抵!
雞煲
肥牛、響鈴、各種丸類、烏冬、萵筍