2020-09-11 36 views
近期香港開左幾間專做日式蛋料理既餐廳,寫到明話d雞蛋係由沖繩縣直送。身為雞蛋控既我,當然唔可以錯過啦!間餐廳係北角匯,地鐵一出過條馬路就到,非常易搵!門面裝修都好有心思,有好多蛋😂😂平日夜晚去食,唔洗等位就有得入喇👍🏻 d位都幾闊落,坐得幾舒服😌先嚟個玉子燒小食,有五款口味,食落熱辣辣,好有蛋香味👍🏻 d配料都好夾,全部都好食😋之後到生雞蛋拌飯,賣相相當吸引! 軟綿綿的蛋白,配上一切流心的蛋黃和新鮮帶子同飛魚子,賣相可愛治癒之外,食落亦好滿足😆 記得要加埋飯素一齊食啊!店員推介既炸北海道蠔蛋丼,果然無介紹錯👍🏻 個蠔好鮮甜,外脆內軟,d蛋漿好惹味,食到停唔到口🤪最後甜品時間,焦糖菠蘿珍珠梳乎里Pancake為呢餐劃上左完美既句號!!! 個mascarpone cream cheese非常邪惡,好正🙈🙈

• 5款玉子串燒
  • 焦糖菠蘿梳乎里班戟