2020-09-12
︎ ☕︎𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐂𝐨𝐭𝐭𝐚𝐠𝐞 𖤣𖤥𖠿𖤣𖤥 農舍┉┅━━━━━━━━━━━┅┉“𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘪𝘯𝘥, 𝘨𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘭𝘪𝘧𝘦 𖥧 𖧧 ˒˒”✑𝚘𝚛𝚐𝚊𝚗𝚒𝚌 𝚛𝚘𝚜𝚎 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $ 𝟺𝟻✑𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 & 𝚝𝚘𝚖𝚊𝚝𝚘 𝚌𝚊𝚙𝚘𝚗𝚊𝚝𝚊 𝚝𝚞𝚛𝚗𝚘𝚟𝚎𝚛 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚜𝚊𝚕𝚊𝚍 $ 𝟼𝟻✑𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚋𝚕𝚘𝚌 $ 𝟺𝟻(另收加一費)#💛今次要介紹嘅係西式素食店農舍⸜(*ˊᵕˋ*)⸝呢到有好多Buddhist veg 同gluten free choice✿野食方面店員推薦左個芝士香草焗蕃茄醬半月型脆麥中東包伴沙拉˘͈ᵕ˘͈首先佢個中東包切嘅時候真係外脆內軟而且唔會話好硬實實無味然後配料真係好豐富( ᵒ̴̶̷̥́ _ᵒ̴̶̷̣̥̀ )尤其芝士同芹菜同漏哂出嚟份量好大係味道方面 芝士味好濃有拉絲配搭酸酸甜甜嘅義式蕃茄醬唔會話好膩同平衡到୧⃛(๑⃙⃘◡̈๑⃙⃘)୨⃛而且瓜肉同芹菜同好爽口濃蕃茄味不過朋友就覺得整體比較酸同埋係沙律方面比較省黑醋令沙律有少少乾✿係飲品方面𓎻朋友仔叫左新品black bloc主要係espresso+natural cola+soda water我嘗試左一啖 味道有啲似甜甜地同唔酸嘅americano
𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐂𝐨𝐭𝐭𝐚𝐠𝐞 𖤣𖤥𖠿𖤣𖤥 農舍
店員推薦左個芝士香草焗蕃茄醬
半月型脆麥中東包伴沙拉˘͈ᵕ˘͈
首先佢個中東包切嘅時候真係外脆內軟
而且唔會話好硬實實無味
然後配料真係好豐富( ᵒ̴̶̷̥́ _ᵒ̴̶̷̣̥̀ )
尤其芝士同芹菜同漏哂出嚟份量好大
呢般latte咖啡味偏淡 而奶味比較重
所以除左唔會特別酸之外 苦味亦唔會好重
但飲完一啖會帶啲回甘同味道留得耐❀(*´▽`*)❀
呢杯奶泡好厚飲落去好rich同滑
而主角玫瑰味道好重好濃 淨係聞味道都好出(*ˊ˘ˋ*)。♪:*°
個人雖然鍾意重啡色多啲
但呢杯都飲得幾滿足ヾ(´︶`♡)ノ
✿店內環境係大自然樸素嘅風格
兩枱之間嘅距離係比較近但唔會緊迫⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆*
光線比較昏暗有唔少好似圖入面嘅復古燈飾作擺設照明𓊯
而店內播放輕鬆Lo-fi風音樂