2017-04-25 3343 views
之後從同事口中得知銅鑼灣有間cafe, 裝潢華麗,今天朋友生日,揀左呢度為她慶生Princess Cafe餐廳佈置成歐陸式,天花上有金花、銀花,華麗又吸引,而另一邊放著宮庭式物品,令人置身皇宮中,感覺舒適餐巾摺成玫瑰花,好幽雅Dinner set 有多款選擇,揀左黑毛豬及小龍蝦意大利麵自家制麵包,麵包用左穀物及藜麥,既健康又有口感青瓜沙律配菲達芝士,賣相精緻,未食先加分青瓜味道淸新多汁,青色圓珠珠喺用羅勒油凝固成魚子分子料理,幾得意香煎沙甸配蕃茄沙沙,沙甸煎得好香,肉質鮮甜,夾埋蕃茄沙沙,味道更為豐富食個堤子雪芭,淸一清味蕾慢煮黑毛豬柳,呢個好有驚喜,由於用左慢煮方法,豬柳肉質呈粉紅色,幼嫰,多汁,一試難忘,而外面香脆美味燒菠蘿好香,鮮甜多汁,感覺清新草苺仙子,用士多啤梨、芝士及乳酪而製成玻璃鞋,雪芭酸酸地作為飯後甜品,最為恰當Lemon grass tea , 淡淡茶香,予人一種relax 感覺
Princess Cafe
餐巾摺成玫瑰花,好幽雅

自家制麵包
自家制麵包,麵包用左穀物及藜麥,既健康又有口感
青瓜沙律配菲達芝士
青瓜沙律配菲達芝士,賣相精緻,未食先加分
香煎沙甸配蕃茄沙沙
堤子雪芭
食個堤子雪芭,淸一清味蕾
黑毛豬配肉桂蘋果蓉、燒菠蘿

燒菠蘿好香,鮮甜多汁,感覺清新
草莓仙子
Lemon  grass  tea