2024-06-26
朋友話某天收工經過天光道,見到呢間主打食牛舌既居洒屋門口大排長龍,而引起興趣好想試吓於是我哋今次就專程6:00正黎到,等餐廳一開店,唔需要排隊,就可以即刻入去啦😬餐廳既裝飾充滿日式居酒屋風格另外值得讚許既係餐廳經理,特別細心和友善👍🏻Menu 上既牛舌都分咗多個唔同既部位🤩同埋有多種唔同嘅做法,可供選擇,全部都可配以定食,仲有多款小食選擇🌀極上牛舌定食$178 《1倍5切》牛舌定食分別有三個選擇,1倍有5切、1.5倍有 7-8切、2倍有10切,我哋兩個女仔比較細食,就揀咗一倍五切,其實都好夠食,因為每一件都又大又厚,顏色好粉嫩,外層微微焦香🤩厚身得黎微煙靭,肉帶軟嫩,生熟程度恰到好處配埋Wasabi及醬油同吃估唔到係一絕😋果然係稱得上極上👍🏻難怪連牛舌關注組都大推😮🌀紅酒汁煮牛舌定食$118個紅洒汁真係不得了😍做得濃郁又醒胃,就係呢個紅酒汁令平日唔太愛食米飯既我將整碗飯扒光光然後就係個牛舌,每一舊都又大又厚,煮到非常之入味,呢款牛舌炆得同牛腩好相似,好似食緊又軟腍又入味嘅牛腩咁,好鬼正吖😍極推介❤️🌀清酒煮蜆$78好香嘅清洒湯汁,蜆肉鮮甜新鮮,呢個都係一個美味嘅小吃,日本清酒同蜆真係永遠
餐廳既裝飾充滿日式居酒屋風格
另外值得讚許既係餐廳經理,特別細心和友善👍🏻
Menu 上既牛舌都分咗多個唔同既部位🤩同埋有多種唔同嘅做法,可供選擇,全部都可配以定食,仲有多款小食選擇 🌀極上牛舌定食$178 《1倍5切》
配埋Wasabi及醬油同吃估唔到係一絕😋
果然係稱得上極上👍🏻難怪連牛舌關注組都大推😮 🌀紅酒汁煮牛舌定食$118
然後就係個牛舌,每一舊都又大又厚,煮到非常之入味,呢款牛舌炆得同牛腩好相似,好似食緊又軟腍又入味嘅牛腩咁,好鬼正吖😍極推介❤️ 🌀清酒煮蜆$78
好香嘅清洒湯汁,蜆肉鮮甜新鮮,呢個都係一個美味嘅小吃,日本清酒同蜆真係永遠都咁夾嘅🥰 🌀 炸雞軟骨$58
呢個小食一上枱就香噴噴🥰炸得好酥脆,一口接一口食唔停,送洒一流,所以我當然要即時叫一杯生啤啦🍺😆