2022-10-26
中環Holly Brown 推出左Gelato 雪糕放題🍨 只要惠顧晚市套餐就可以任食Gelato~晚市套餐包括前菜 主菜 飲品🥗 分別叫左意大利餛吞 燒豬仔肋骨 泰式金不煥虎蝦意粉 美國牛扒配大蝦及帶子🤤 意大利餛吞配上雜菌汁 味道唔錯 令人一啖接住一啖🍄 燒豬仔肋骨份量不太多 切到6條 一切落去就骨肉分離 肉質軟嫩 配上燒烤汁都幾開胃🍖 泰式金不煥虎蝦意粉 有陣陣泰式香料味 辣辣地 有少少似冬蔭功味 推介🌶 燒牛扒叫左5分熟 但整得嚟就似7分熟 偏韌 大蝦帶子口感彈牙 香煎後更加惹味🥩 食完主菜就到最期待既All you can eat gelato 🍨 一人限叫2球 所以我地都諗住食多幾round 食哂所有味道🤤 但雪糕嚟到既時候 發現我地係用醬汁杯裝 而唔係其他枱咁用透明雪糕杯裝 相對賣相就冇咁討好🤔 同埋唔知啲味係唔係亂比 因為我地叫左2球wild berry 但最後都只有一球 而啲味道配搭都唔同左 出現左啲冇叫到既口味😫 講返味道 個人覺得比較水… 味道唔太出 而且大部分熱門味道 例如藍色雲呢拿 提拉米蘇 花生醬都冇哂☹️ 個人推介烏龍茶同埋蘋果批 比較特別 味道突出🍎 其他
食完主菜就到最期待既All you can eat gelato 🍨 一人限叫2球 所以我地都諗住食多幾round 食哂所有味道🤤 但雪糕嚟到既時候 發現我地係用醬汁杯裝 而唔係其他枱咁用透明雪糕杯裝 相對賣相就冇咁討好🤔 同埋唔知啲味係唔係亂比 因為我地叫左2球wild berry 但最後都只有一球 而啲味道配搭都唔同左 出現左啲冇叫到既口味😫 講返味道 個人覺得比較水… 味道唔太出 而且大部分熱門味道 例如藍色雲呢拿 提拉米蘇 花生醬都冇哂☹️ 個人推介烏龍茶同埋蘋果批 比較特別 味道突出🍎 其他就…
不得不提 個live band show實在太大聲 📣 傾偈基本上都要叫出嚟 大家都傾到好無癮😤 離開餐廳去到條街仲聽到大大聲🤨
主菜算係中規中矩 但如果係因為gelato雪糕放題而嚟既話 就真係唔推介啦🥺
意大利餛吞 $208
燒豬仔肋骨 $228
泰式金不煥虎蝦意粉 $248
美國牛扒配大蝦及帶子 $378
Holly Brown (中環)
📍中環士丹利街22號地下