2017-01-27 5126 views
放假約閨蜜飲茶,佢話想飲茶,就近佢搵間酒樓,住紅磡嘅阿頭介紹呢間,9點幾去到要等位,5分鐘後有枱入得,一張靠牆細枱,場內光猛乾淨!餐具乾淨!環境唔錯,不過我哋個位完全零網絡,係附近幾張枱都無訊號(其他客都講緊)店員就承認要近出口先會好啲!點心款式幾多,有啲都幾特別!落單耐心等待!慢慢就上菜!羅漢齋春卷($13)炸得金黃色,好香脆,餡料食唔出齋味!主要都係喼汁味!金網蒜茸鮮蝦腸粉($38)腸粉滑,脆片脆口,蝦肉爽口!索啲甜豉油,整體好味!雪場蟹腳肉花膠灌湯餃($27)蟹柳索晒湯,花膠細細塊彈牙,餃皮嫩滑,餡料蝦爽口,不過都撈咗好多肥豬肉,湯底幾清甜,加醋提味開胃!自選孖寶($29)軀寒蒸薑茶榚:新鮮蒸好,榚身彈牙,每層都可以撕開食!幾香薑汁味!唔太甜!好味!瑤柱銀杏粥:幾綿幾滑,加了腐竹同白果幾淋,不過有落味精幫手!好在唔算重手茶($8/位)叫了香片,茶都幾香,食物好味,不過服務比較亂!門口入客,但我又見到旁邊嘅枱,客人食完埋單pass比自己朋友又無人理,照執枱比佢哋!埋單嗰個店員就幾惡!放低張無皮夾嘅列印單!粗聲粗氣咁講:'$165蚊'!收走咗張卡就走!好無禮!其他店員就正常!味道唔錯
5分鐘後有枱入得,一張靠牆細枱,場內光猛乾淨!餐具乾淨!
點心款式幾多,有啲都幾特別!落單耐心等待!慢慢就上菜!

自選孖寶($29)

茶($8/位)叫了香片,茶都幾香,

味道唔錯!無網絡可以迫食客面對朋友同食物!應該係餐廳嘅落心🤔
2017-01-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Breakfast)