好多年無入長洲, 印象中以前無試過長洲出名的大魚蛋, 難得入到黎, 點都要試一試先走. 睇Open Rice 好多人都話甘永泰好好食, 特登黎試. 用HK$10 蚊買左2 大粒大魚蛋. 魚蛋夠彈牙, 但老實, 好多地方 (例如大澳) 的魚蛋都整到咁彈牙, 所以唔覺得佢有幾特別. 而佢最大敗筆係D魚蛋係預先炸好放0係度等人買的, 食的時候已經只得微溫. 雖如其他食評提及, 有提供廚房紙包住D 魚蛋先俾客, 唔駛整污糟隻手; 另一方面又可吸下魚蛋多餘的油份. 但D 魚蛋凍左, 始終覺得魚蛋入口偏多油...總結感想, 10 分係總分的話雖不至於難食到噁, 但最多只會俾4 分. 食物可以一試, 卻無再光顧的需要
2015-10-13
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$10 (Other)