2015-05-18 1588 views
今日同屋企人係尖沙咀行街,諗住順便食埋個dinner先返去,我地都好耐冇食過泰國菜,所以今日就黎呢間NARA Thai試下。我地就梗係揀個露天位坐,仲叫左好多野食,分別有咖哩牛腩、冬蔭公湯、炸物拼盤、海鮮炒飯同埋清蒸烏頭。首先講下個咖哩牛腩,我屋企人個個都係食得辣既,我地以為泰式既咖哩應該會好辣,點知食落一d都唔辣,但就好香咖哩味,牛腩都夠林,整體都唔錯。相反個冬蔭公湯就辣d啦,不過如果再辣d應該會好味d既我諗。炸物拼盤都ok既,不過食落就有d油。海鮮炒飯唔係幾好食,雖然好夠料好多海鮮,個成碟飯冇乜味咁,最後都要mix埋d咖哩汁先清曬佢。最後個清蒸烏頭都好正,條烏頭好入味,食落都食到佢d湯底味。成間鋪頭氣氛好好,可能因為有open area呱。
我地就梗係揀個露天位坐
,牛腩都夠林,整體都唔錯。
相反個冬蔭公湯就辣d啦
海鮮炒飯唔係幾好食
,雖然好夠料好多海鮮,個成碟飯冇乜味咁
2015-05-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)