2024-01-17 474 views
朋友你話想食點平民小食,我今日就去咗間有口皆碑嘅飲食店,試吓佢哋嘅拿手好戲。第一樣我點嘅係黑豆豆漿,想點碗心思思咁,飲落去重有個溫哄哄,豆香撲鼻,真係正到彈起!隨手攞咗只粢飯,簡單嘅傳統好味道。飄香嘅糯米緊緊包裹嗮油條同肉鬆,油條雖然有啲濕,但係哩款小憩溫暖,有黑椒嗌嘴,食落感覺暖笠笠,一啖咬落去,酥脆油條同肉鬆嘅鮮香令人一次過滿足到口腹之慾。行到甜品檔前,眼前一亮,個多豆缽仔糕齋睇個樣已經引人入勝,Q彈得嚟不會過於甜膩。再點咗杯芒果椰汁紫米露,杯渣香甜,紫米糯滑,芒果珍珠嗌得咁硬淨,彈牙滋味滿足晒我哋愛甜嘅心。無錯,咁嘅地方就係我哋尋常百姓家尋味嘅地方,唔洋氣但真摯,適合懷念好味道。讓人食落去,滿足感🥰霎時間充實哂成個味蕾世界!下次,我一定會再番嚟,試多啲佢哋嘅美食。🍽️👌🏻😋