2023-12-28
喺杏花新城行完街順便食埋晚飯,見到一間個名好長嘅Cafe,餐廳名真係幾應景🙈又真係走咗好遠水路嚟,一於食埋飯先走 !餐廳喺商場嘅地下,地鐵站出口搭lift落一層就係~文青🌾嘅裝潢,半開放式座位,感覺開陽。座位上面有香薰蠟燭,淡淡的香味令人心情放鬆😌Menu除咗可以散嗌一啲主菜甜品等等,亦都有dinner set(主食套餐)。我同朋友share食咗一個套餐~📍溫泉蛋海膽汁蟹籽意粉套餐半熟嘅溫泉蛋配合海膽汁同埋蟹籽,成個醬汁好creamy,同埋好香蛋味~📍南瓜甘筍湯套餐包咗一個餐湯,今日嘅餐湯係南瓜甘筍湯,清新得來又帶有蔬果嘅甜,仲保留南瓜蓉嘅質地,入口好smooth👍🏻📍柚香菠蘿檸檬梳打另外加咗$18就有杯特飲-我哋叫咗杯柚香菠蘿檸檬梳打,甜得嚟又有少少酸酸地,亦都飲到柚子嘅香氣👍🏻📍日式原條鰻魚意大利飯鰻魚都幾大條,意大利飯嘅醬汁幾特別,冇一般意大利飯咁heavy,亦都有啲雜菌嘅香味😋📍玫瑰果洛神花茶一大壺洛神花茶,好清新,最啱食完意大利飯飲😌
我同朋友share食咗一個套餐~
📍溫泉蛋海膽汁蟹籽意粉套餐
📍南瓜甘筍湯
📍柚香菠蘿檸檬梳打
📍日式原條鰻魚意大利飯
📍玫瑰果洛神花茶
一大壺洛神花茶,好清新,最啱食完意大利飯飲😌