2019-10-31
天氣開始轉涼,最啱就係打邊爐啦!今晚嚟嘅依一間火鍋餐廳,全晚都播住周杰倫嘅MV,坐落都幾闊落,夠晒舒服。一開波服務員就奉上九宮格醬料等我哋自己配搭。Hoegaarden Rosee 紅桑子白啤:清爽甜美,女士應該幾鍾意。呢個就係我哋今晚揀選嘅火鍋套餐。自家製鱈魚皮 / 和牛響鈴:鱈魚皮炸得夠曬香脆,和牛響鈴外脆內軟,牛肉配上金黃色脆皮,正!澳洲和牛:齋睇賣相已經係一流,紋理分布均勻,牛味亦都夠曬濃。另外,服務員都有細心同我哋講解澳洲和牛啲級數係點分,又學到嘢喇。Beef marbling standard (BMS)主要係睇油脂分佈嘅狀況嚟判斷牛肉嘅好壞,由最差嘅1到最好嘅12共分12個等級。海鮮拼盤:個拼盤有澳洲白鱔、蟶子皇、海蝦、花蛤、扇貝同鮑魚,夠曬豐富。鮑魚爽滑,海蝦亦都夠曬新鮮,簡直令人食指大動!日本華味鳥雞柳:啲雞肉幾嫩滑,完全唔會鞋口。海鮮豬魚丸 / 韭菜餃:海鮮豬魚丸都幾特別下,作為一個打邊爐鍾意食餃嘅人,個韭菜餃皮夠薄,而且亦都足料,正合我心意。龍蝦湯泡飯:臨尾店員會用個湯底再配上日本靜岡珍珠飯同日本蛋,整個泡飯畀我哋嘆,泡飯索曬湯底嘅精華,非常入味。刨冰(鹹蛋黃醬及
呢個就係我哋今晚揀選嘅 火鍋套餐。
澳洲和牛:齋睇賣相已經係一流,紋理分布均勻,牛味亦都夠曬濃。另外, 服務員都有細心同我哋講解澳洲和牛啲級數係點分,又學到嘢喇。Beef marbling standard (BMS)主要係睇油脂分佈嘅狀況嚟判斷牛肉嘅好壞,由最差嘅1到最好嘅12共分12個等級。
日本華味鳥雞柳:啲雞肉幾嫩滑,完全唔會鞋口。
刨冰(鹹蛋黃醬及綠茶醬):個鹹蛋黃醬刨冰其實係喜出望外,估唔到咁嘅配搭幾好味喎,綠茶刨冰味道亦夠曬濃,綠茶控肯定鍾意。
總括嚟講呢度環境唔錯,而且牛肉同海鮮嘅質素幾好,食完簡直係大滿足!