今日同屋企人去左尖沙咀睇燈飾,睇到餓餓地就去左朋友介紹嘅<KEW+>性價比好高嘅靚靚餐廳,餐廳環境好大,裝修都非常靚,氣氛相當唔錯,座位亦好闊落,餐牌內有各式各樣菜式,包括,中、西、日、泰、越嘅菜式都有,可以滿足唔同食客嘅口味😋店員態度ok👍🏻當日天氣好凍,店員好細心,我地坐低之後好快已經送上暖水❤️我地一人六人就叫左6款菜式,分別係三式刺身沙律配紫蘇汁、黑松露雜菌薄餅、老壇酸菜鱸魚、KEW+招牌鴛鴦咖喱蕃茄炸厚切豬扒飯、蜜汁叉燒蛋飯和卡邦尼意粉。三式刺身沙律配紫蘇汁超驚喜嘅沙律,特製醬汁好特別超開胃,刺身非常新鮮,食完簡直係打開味蕾,家人們都讚不絕口👍🏻黑松露雜菌薄餅黑松露超香濃,薄餅批邊勁勁勁脆,正呀老壇酸菜鱸魚鱸魚魚質厚滑,非常新鮮。味道夠哂酸、夠哂辣🌶️薯粉非常煙韌,索哂啲湯汁味,好惹味KEW+招牌鴛鴦咖喱蕃茄炸厚切豬扒飯雖然係厚切豬扒,但煮得剛剛好,咬開仲係好鮮嫩多汁,食落似係慢煮煮法,外脆內軟,又唔油膩。鴛鴦飯兩合醬汁上面勁多芝士,啱哂芝士愛好者❤️而且用鐵板送上,食到尾聲都仲係好暖身蜜汁叉燒蛋飯叉燒正常發揮,醬汁加靚靚太陽蛋撈埋啲熱飯真係好好味呀~冇得輸呀~~卡

三式刺身沙律配紫蘇汁

黑松露雜菌薄餅
黑松露超香濃,薄餅批邊勁勁勁脆,正呀

老壇酸菜鱸魚

KEW+招牌鴛鴦咖喱蕃茄炸厚切豬扒飯

蜜汁叉燒蛋飯

卡邦尼意粉
卡邦尼醬汁好香濃,再撈埋蛋汁意粉👍🏻好滿足

Type of Meal
Dinner