2020-01-17 5772 views
見放假就同媽咪去鳳城飲茶,一入去已經同d職員講兩位,兩個經過都無人理,咁好啦行入d,個女職員見到後面個個講三位帶佢入去,以為我地係一齊,我話唔係一齊,我地兩位,跟住好惡死咁同我講兩位等陣,其實係我地黎先,都算,有個男部長就好禮貌d,安排左我地入座,不過個位好窄,都唔緊要,媽咪話上次見人地叫既炸子雞好似好好食,就叫左半隻試下,($140)黎既時候係幾香,雖然望落好似好靚,但其實係角度問題,如果另一邊影,雞翼同件肉個位有一段距離,唔係放埋一齊,擺到好似無左幾件咁,賣相係唔美觀,肉係算嫩,但皮一d都唔脆,食落仲有d膩,連對面搭檯食客都細細聲話好彩無叫,味道雖然唔過鹹,不過皮唔脆既炸子雞,不吃也罷,上湯炸粉果就ok,幾好食又鬆化,蝦腸正常,薑蔥蒸爽肚,好鹹!!豬膶燒賣,一般,燒腩卷,呢個唔錯南乳味唔會過鹹,而且有淡淡陳皮味,加上芋頭同豬腩肉,幾好食,呢間鳳城既水準唔太穩定,有時好食,有時就麻麻,就以炸粉果為例,有次食過係好油,而且係個男部長比較殷勤,會主動過黎換碟,其他就麻麻地,坦白講呢個價錢好多選擇,以今次既體驗呢講,唔試無損失。
上湯炸粉果就ok,幾好食又鬆化,蝦腸正常,
薑蔥蒸爽肚,好鹹!!
豬膶燒賣,一般,