2016-05-13 1961 views
呢幾日突然好想食雲吞麵,經過apm見到有呢個廣告,心思思想去試下。Friday夜收工,決定就近試下呢間米芝蓮推薦晚上九點左右,前面都有幾個人排隊。一個人搭臺,等咗大約五分鐘就入得。粥粉麵選擇都算多,不過小食方面都係d傳統點心。最後order咗一碗細鮮蝦雲吞麵,一碟叉燒酥雲吞麵(HKD 36)最快上,細細一碗有四粒雲吞~講真,雲吞真係麻麻,好細粒,裡面估計兩三隻細蝦,勁一般。麵就真係好食,非常有彈性,湯底唔錯淋上適量醋會更開胃,如果佢d醋再酸小小就正啦叉燒酥(HKD 28)~落完order先醒起自己唔多like食叉燒。上臺熱辣辣,裡面塞滿碎叉燒。叉燒味道唔夠濃,感覺似係用叉燒碎直接做餡,我以為會係叉燒包餡咁~少失望。而且真係唔夠酥,唔值28蚊最後埋單HKD 70,明明可以找30整數。佢偏偏將十蚊拆散5,2,2,1。有加一都收tips?!

淋上適量醋會更開胃,如果佢d醋再酸小小就正啦

2016-05-06
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)