2020-06-16
其實都係去到先知,原來呢檔嘢嘅店員係講韓文嘅,即刻感覺唔同晒,專業。用心。盡在此刻,咪就係呢啲囉。當然呢啲嘢都係門面擔當,係咪真材實料就梗係要試試佢啦。話說我都係突然口痕心癮起先搵佢出嚟食,至於點解係心癮?因為細個九龍塘火車站有檔有日本炸熱狗賣,我成日食,因而有少少情意結。不過韓國嘢我就一向都麻麻,所以都係得個「試」字,唔係話好大期望。我叫咗有車打芝士嗰一款,食物係即叫即炸,咬落都幾香口,芝士亦幾濃味,麵包煙煙韌韌,同埋我好記得細個食啲炸熱狗成日會有陣竹簽味,我好唔鍾意,呢隻就唔會喇,正呀,而且想味道再豐富啲,枱面仲有唔同醬可以揀添,不過個人就覺得就咁落茄汁都好夠喇~世事總係無完美,有讚嘅嘢當然都有彈嘅。第一,以呢個價錢嚟講食小食都算貴貴地,佢個Size亦絕對唔係可以輕食當一餐嘅size;第二,個麵包同條腸仔其實有啲脫離,如果可以包得更緊就好喇。總括而言,係咪好味到想不停翻焯呢?未必會~不過口癮又到嘅話,都會諗係佢嘅。