呢間韓國餐廳地點雖然係中環,但佢入口隱身係大館附近一條小巷之中。當你以為咁隱蔽既餐廳唔會有好多人既時候,見到入面爆滿,有人龍排緊隊,仲有唔少韓國人幫襯!今次小編就為大家試下係咪真係咁正宗🤗【Main】・Flank & Shank ($380)👍🏻個鍋份量都算大,上枱有個Gas爐煮住,配料有牛腱,牛筋,豆腐,金菇,冬菇,杏鮑菇,大白菜,冬粉等。牛骨湯好濃郁,調味適中唔會過鹹,見到牛筋都煲到溶溶地,飲落好重骨膠原😍 牛腱肉香醇厚,口感Q彈,而其他配菜煮完吸晒湯既精華,正👍🏻・Slow-Cooked Pork Belly ($240)一碟大概有9塊五花腩。五花腩慢煮過後已經好軟腍,淋上餐廳自家製包飯醬,夾埋新鮮爽脆生菜食,多重口感同味道令人好滿足。但以呢個份量黎講價錢就比較進取,而味道亦係期望之中。【Snack】・Seafood Pancke ($180)👍🏻海鮮煎餅有魷魚,蝦,青口,蔥,韭菜等材料。表面煎到金黃鬆脆,內裡食到材料既鮮味同嚼勁,加上蔥同韭菜既香,令人一啖接一啖咁食。【Environment】店內環境有石拱門,植物同木枱櫈,有放鬆既感覺。隨住人流變多音樂開得愈大聲,小編覺得幾有

【Main】
・Flank & Shank ($380)👍🏻

Slow-Cooked Pork Belly

【Snack】
・Seafood Pancke ($180)👍🏻

【Environment】
店內環境有石拱門,植物同木枱櫈,有放鬆既感覺。隨住人流變多音樂開得愈大聲,小編覺得幾有氣氛。聽講佢地啲調酒都好出色,有機會小編都會試下😉 最後一張相係入口圖,直行左轉再左轉就會見到Obp正門入口,好有探險感覺~

• Seafood Pancake